Dupa cresterile inregistrate luni si marti, cand cursul euro a scazut de la 3,2850 la 3,2606 lei, ieri a urmat o corectie, moneda unica urcand la 3,2721 lei, aproape de valoarea de la inceputul saptamanii.
"Dimineata am asistat la o stopare a
Dupa cresterile inregistrate luni si marti, cand cursul euro a scazut de la 3,2850 la 3,2606 lei, ieri a urmat o corectie, moneda unica urcand la 3,2721 lei, aproape de valoarea de la inceputul saptamanii.
"Dimineata am asistat la o stopare a evolutiei apreciative a leului, pe fondul ordinelor de cumparare lansate de marti seara si pe fondul deprecierii monedelor de pe pietele regionale, observa un dealer bancar. Dupa atingerea valorilor maxime ale zilei si anuntarea cursului mediu, leul a reintrat pe o panta ascendenta, urcand din nou sub pragul de 3,26 lei, miscare care s-a observat si la nivelul monedelor emergente, euro depreciindu-se pe fondul evolutiei paritatii sale fata de dolar". Daca in prima parte a sedintei euro a urcat pana la valori de 3,2750 lei, dupa pranz el a scazut constant, in ultima parte a tranzactionarilor fiind atins un minim de 3,2575 - 3,2635 lei. Pe piata monetara, dobanzile la o zi si o saptamana s-au mentinut in jurul nivelului de politica monetara, in intervalul 6,75 - 7,25%. Ieri, Trezoreria a organizat o licitatie de titluri de stat cu discount si scadenta la un an. Valoarea emisiunii a fost de 100 milioane lei, ea fiind adjudecata in intregime la un randament mediu de 7,14%/an. Bancile participante au inaintat oferte de cumparare in valoare totala de 302,46 milioane lei. Dolarul american a urcat la 2,4655 lei, fata de 2,4427 lei, in urma cu doua zile, dupa ce acesta a reusit o noua apreciere fata de euro. Pe pietele internationale euro a scazut la un nou minim al ultimelor doua luni si jumatate, 1,3264 dolari, maximul zilei fiind in Europa de 1,3315 dolari. Moneda americana a fost sprijinita si de anuntul privind cresterea vanzarilor cu amanuntul din SUA in mai, la un maxim al ultimului an si jumatate, de 1,4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.