1.000 de camere de luat vederi vor asigura cele 3.800 de ore de transmisiuni in direct, pe durata Jocurilor Olimpice de Vara ce se vor desfasura anul viitor la Beijing. Coordonarea transmisiunilor va fi asigurata de angajatii unui centru de productie
1.000 de camere de luat vederi vor asigura cele 3.800 de ore de transmisiuni in direct, pe durata Jocurilor Olimpice de Vara ce se vor desfasura anul viitor la Beijing. Coordonarea transmisiunilor va fi asigurata de angajatii unui centru de productie amplasat pe o suprafata de 80.000 de metri patrati, organizatorii estimand ca editia 2008 va fi urmarita de peste 4 miliarde de telespectatori din intreaga lume, a declarat un purtator de cuvant al comitetului olimpic chinez.  Conform agentiei China Noua citata de Rompres, Ma Guoli, patronul a€žBeijing Olympics Dissemination Corporation" (firma responsabila cu transmisia imaginilor de la JO 2008), s-a aratat optimist in privinta audientei de care se vor bucura intrecerile sportive: a€žCifra va fi in crestere cu 100 de milioane, comparativ cu JO de la Atena din 2004". Beijingul a obtinut dreptul de organizare a celei de a 29-a editii a olimpiadei de vara, in detrimentul oraselor Toronto, Paris, Istanbul si Osaka. In septembrie 2006, China a lansat un satelit destinat imbunatatirii facilitatilor de comunicatii inaintea si in timpul desfasurarii competitiilor. Flacara olimpica va parcurge 137.000 de kilometri (in 130 de zile), de la sanctuarul din Olympia pana la Beijing, urmand sa treaca si prin cel mai inalt punct al Terrei, varful Everest (8850 m).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.