Seful diplomatiei romane a avut, in cursul diminetii, o intrevedere cu adjunctul Secretarului american al Apararii, Gordon England, ulterior ministrul Adrian Cioroianu avand programata intalnirea cu Secretarul de Stat, Condoleezza Rice. Dupa-amiaza,
Seful diplomatiei romane a avut, in cursul diminetii, o intrevedere cu adjunctul Secretarului american al Apararii, Gordon England, ulterior ministrul Adrian Cioroianu avand programata intalnirea cu Secretarul de Stat, Condoleezza Rice. Dupa-amiaza, Cioroianu s-a intalnit cu senatorul Joseph Lieberman, presedintele Comitetului pentru Securitate Interna al Senatului si, ulterior, cu membri ai Grupului de Prietenie cu Romania din Camera Reprezentantilor. Vizita lui Cioroianu are loc in contextul noului statut al Romaniei de membru al UE, al continuarii prezentei tarii noastre si al cooperarii cu SUA si cu alte state aliate in teatre de operatiuni, al pregatirilor pentru sosirea primilor soldati americani in facilitatile militare romanesti, in baza Acordului de acces, al dialogului foarte complex cu Washingtonul pe teme regionale si internationale, inclusiv in sfera NATO, din perspectiva gazduirii la Bucuresti a Summit-ului Aliantei, in aprilie 2008. Pe agenda discutiilor se afla principalele aspecte de interes ale relatiilor bilaterale, precum si cele la nivel regional si international. Printre acestea, vor fi discutate perspectivele includerii Romaniei in Programul Visa Waiver, coordonarea pentru organizarea Summit-ului NATO din 2008, colaborarea in campania globala impotriva terorismului international, cooperarea in plan militar, colaborarea in planul asigurarii stabilitatii regionale si internationale. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.