DECIZIE - Control sever al substantelor
Executivul a aprobat o hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind clasificarea, etichetarea si ambalarea preparatelor periculoase aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 92/200
DECIZIE - Control sever al substantelor
Executivul a aprobat o hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind clasificarea, etichetarea si ambalarea preparatelor periculoase aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 92/2003. Actul intareste obligatia autoritatilor de verificare a instalatiilor de testare a proprietatilor substantelor si preparatelor chimice. In plus, este necesara transpunerea in legislatia interna a sase directive europene. (Elena Stan)


LITORAL - Mai multe alge pe tarm
Cantitatea de alge marine recoltate de pe Litoral s-a triplat din 2004 si pana in prezent, de la 8.800 de metri cubi in urma cu doi ani ajungand la aproape 24.000 de metri cubi in 2006, a anuntat joi directorul de Administrare a Resurselor de Apa din cadrul Directiei Apelor Dobrogea - Litoral (DADL), Camelia Dumitrache. "Principalele cauze care au dus la dezvoltarea algelor in zona Marii Negre sunt legate de schimbarile climatice, cresterea temperaturilor, aportul de nutrienti provenit din apele Dunarii, precum si deversarile de ape uzate", a precizat Dumitrache. (Rompres)


SNAGOV - Reuniune ICPDR
Reprezentanti ai tarilor riverane Dunarii vor discuta, in cadrul unui simpozion organizat in perioada 14-15 iunie 2007, la Snagov, despre masurile necesare pentru intarirea cooperarii in managementul resurselor de apa in bazinul hidrografic al Dunarii, precum si despre masurile necesare pentru reducerea descarcarilor de substante periculoase in Dunare. Grupul de lucru permanent al Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), a carui presedintie este detinuta de Romania in 2007, va evalua starea calitatii apelor Dunarii, precum si a mediului acvatic.


MEHEDINTI - Simpozion privind ariile naturale
Un simpozion privind cercetarea stiintifica in ariile naturale protejate din Mehedinti a fost organizat la Muzeul Regiunii Portilor de Fier din Drobeta-Turnu Severin. Prima tema abordata in cadrul celei de-a treia editii a simpozionului "Mediu - cercetare, conservare, valorificare" a fost cea referitoare la Parcul Natural Portile de Fier, ocazie cu care s-a scos in evidenta necesitatea impulsionarii in perimetrul acestuia, unde s-au identificat peste 300 de specii de flora unice sau pe cale de disparitie, a muncii de cercetare stiintifica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.