BANCHERI EUROPENI LA BUCURESTI. Banca Comerciala Romana organizeaza, in premiera in Romania, Reuniunea Anuala a Presedintilor Executivi (CEO) ai bancilor din Europa Centrala. Evenimentul, organizat sub patronajul presedintelui executiv la


BANCHERI EUROPENI LA BUCURESTI. Banca Comerciala Romana organizeaza, in premiera in Romania, Reuniunea Anuala a Presedintilor Executivi (CEO) ai bancilor din Europa Centrala. Evenimentul, organizat sub patronajul presedintelui executiv la BCR, Nicolae Danila (foto), si Charles Dallara, directorul executiv al Institute of International Finance (IIF) din Washington, reuneste peste 20 de bancheri de top din zece tari, guvernatori si viceguvernatori ai unor banci centrale din regiune, reprezentanti ai autoritatilor de reglementare si ai pietei de capital, reputati analisti internationali. La reuniune vor participa, in calitate de keynote speakers, Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR si Andreas Treichl,
presedintele Erste Bank Group.


DATORII. Electrica a pus sechestru asigurator pe mai multe active ale CFR Calatori din cauza restantelor companiei la consumul de energie electrica. Compania datoreaza Electricade 550,3 milioane de lei, din care 90,8 milioane lei reprezinta penalitati. Ministerul Transporturilor a cerut Guvernului suplimentarea cu 450 de milioane lei a bugetului CFR Calatori. Intreruperea curentului la tractiunea trenurilor ar avea efecte directe si imediate asupra circulatiei trenurilor de calatori si de marfa. (Elena Stan)


ASIROM. Un pachet de actiuni reprezentand 13,8% din capitalul social al companiei Asirom si-a schimbat joi proprietarul prin sapte tranzactii speciale in valoare totala de 74,9 milioane de lei (23 milioane de euro) realizate pe piata Rasdaq. Cele sapte tranzactii deal, in care partile negociaza direct, au fost perfectate la o cotatie de 85 de bani pe actiune. Ulterior, pretul a urcat la 90 bani/titlu pe piata principala. Principalul actionar al Asirom este Interagro, firma controlata de Ioan Niculae, care detine 50% din titluri.


VIVENDA RESIDENCIAS. Un nou ansamblu rezidential s-a lansat ieri in zona de est a Capitalei, in cartierul Basarabia, la mai putin de doua-trei minute de mers pe jos de statia de metrou Costin Georgian. Proiectul va cuprinde 1.400 de apartamente, avand intre doua si cinci camere, structurate in noua blocuri de 11 si sase etaje. "Apartamentele vor avea o suprafata construita cuprinsa intre 60 si 180 de metri patrati, pretul mediu fiind de circa 1.200 de euro pe metru patrat", au precizat  reprezentantii Hercesa, compania spaniola care dezvolta proiectul. (Daniela Ivan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.