In sedinta de miercuri, actiunile companiei Electroputere Craiova au crescut cu 14,79%, de la 0,2840 lei pe actiune, pana la 0,326 lei pe actiune. Cresterea din aceasta sedinta este efectul anuntului facut ieri cu privire la inceperea negocierilor p
In sedinta de miercuri, actiunile companiei Electroputere Craiova au crescut cu 14,79%, de la 0,2840 lei pe actiune, pana la 0,326 lei pe actiune. Cresterea din aceasta sedinta este efectul anuntului facut ieri cu privire la inceperea negocierilor pentru vanzarea pachetului majoritar catre o companie araba.
Indicii bursieri aveau variatii negative, scaderi de circa 0,5% fiind consemnate atat pentru indicele general al pietei, BET-C, cat si pentru indicele companiilor lichide, BET. Valoarea tranzactiilor era insa foarte redusa, iar alaturi de Electroputere, in topul rulajelor se mai situau Petrom si SSIF Broker.
Titlurile Electroputere Craiova au fost suspendate de la tranzactionare si in sedinta de marti deoarece cotatiile crescusera cu aproape 15%. Pretul a urcat cu 14,98%, la 0,284 lei pe unitate, comparativ cu pretul de la inchiderea de luni, de 0,247 lei pe titlu, si au fost suspendate la ora 12.15.
Compania a inregistrat anul trecut pierderi de 50,1 milioane lei, in crestere cu 41%, iar cifra de afaceri neta s-a diminuat cu 13%, la 156,5 milioane lei. Electroputere are un capital social in valoare de 12,4 milioane de lei si este una dintre cele mai mari companii din portofoliul AVAS. AVAS a anuntat, marti, ca oferta firmei saudite Al Arrab pentru Electroputere a fost desemnata castigatoare, care au precizat ca tranzactia este de 120 milioane euro. AVAS a scos la vanzare 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, pe 20 februarie 2007.
La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii si-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova. Dupa analiza documentelor de participare, in procesul de privatizare au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Company Ltd. Comisia de negociere a hotarat eliminarea Invest Caransebes si Grup Feroviar Roman pentru ca documentele de participare depuse de acestia nu au indeplinit conditiile prevazute prin dosarul de prezentare si de legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.
Pachetul de actiuni va fi vandut prin negociere, in cadrul careia ponderea pretului pachetului de actiuni sa fie de 20%. Criteriul principal in evaluarea ofertelor este nivelul investitiilor care se vor face, atat al celor sub forma de capital de lucru, cat si al celor vizand regruparea activitatilor in primul an de activitate. Firma Al Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale.
Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.