Fostul presedinte al Romaniei si-a reparat cordul la o clinica din Franta.

Inima lui Ion Iliescu a fost intarita saptamina trecuta la Spitalul Pitié-Salpétrière din Paris cu inca un stent. Adica un dispozitiv medical, sub forma unui tub de plasa, i-a fost introdus pe o artera a inimii pentru a o mentine deschisa tot timpul, impiedicind un eventual infarct. Operatia nu a fost una complicata. Un cateter, sub forma unui fir subtire si lung, i-a fost introdus in sistemul arterial pina in inima. Acolo, un balon aflat la capatul cateterului a fost umflat pentru a readuce artera coronara respectiva la dimensiunile normale. A urmat apoi aplicarea stentului, al saselea pe care Iliescu il are implantat in inima (vezi foto).

Primele cinci au fost aplicate la Bucuresti in urma cu doi ani. „Nu trebuie sa-si schimbe modul de viata. Trebuie doar sa ia permanent pastile de intretinere. Stenturile tin toata viata, nu trebuie inlocuite", ne-a declarat Mircea Cinteza, profesor de cardiologie si presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

„Eu am mers la Paris pentru un control de rutina in urma unei interventii chirurgicale pe care am facut-o acum doi ani la Bucuresti. Interventie in urma careia mi-au fost introduse cinci stenturi. Acum mi-a fost introdus al saselea. Controlul a iesit pozitiv, cele cinci stenturi se prezinta bine", a declarat Ion Iliescu, marti seara, pentru Cotidianul.

Nu numai inima l-a suparat pe Ion Iliescu zilele acestea, in urma cu zece zile fiind diagnosticat cu zona zoster, o boala suparatoare din cauza mincarimilor si a durerilor pe care le provoaca, dar fara potential letal.