Omul de afaceri Omar Hayssam, dat in urmarire internationala in toate cele 186 de state afiliate OIPC Interpol, a fost condamnat ieri la 20 de ani de inchisoare de catre Curtea de Apel Bucuresti in procesul in care este acuzat de acte de terorism in
Omul de afaceri Omar Hayssam, dat in urmarire internationala in toate cele 186 de state afiliate OIPC Interpol, a fost condamnat ieri la 20 de ani de inchisoare de catre Curtea de Apel Bucuresti in procesul in care este acuzat de acte de terorism in legatura cu rapirea a trei jurnalisti romani in Irak. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit rechizitoriului, Omar Hayssam si Mohammad Munaf au fost acuzati de initierea, constituirea si sprijinirea unei asocieri in scopul savarsirii de acte de terorism prevazute de articolul 35 din Legea 535/2004.
Pe 26 aprilie 2006, instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis judecarea lui Omar Hayssam in stare de libertate, pe motive medicale, moment in care acesta a reusit sa iasa din tara. Tot atunci, Curtea de Apel Bucuresti a emis pe numele sau un mandat de urmarire internationala.
La sfarsitul lunii trecute, in cadrul unei interventii telefonice la un post de televiziune, Hayssam a declarat ca variantele privind fuga sa din Romania vehiculate in presa nu sunt adevarate si ca el a plecat din tara stiind ca in mai putin de 60 de zile de la eliberarea sa va fi rearestat.
El a respins acuzatiile potrivit carora ar fi vrut sa scoata bani din Romania atunci cand s-a oferit sa plece din tara pentru a ajuta la negocierile pentru eliberarea celor trei jurnalistilor romani rapiti in Irak. Potrivit lui Hayssam, si in acest moment se pot scoate sume mari de bani din Romania fara probleme.
Omar Hayssam a mai spus ca atunci cand i se va da posibilitatea de a se exprima liber in fata autoritatilor judiciare sau in fata unui consul, va da toate detaliile, insotite de probe, privind intreaga afacere a rapirii jurnalistilor romani. Sirianul a mai afirmat ca autoritatile au toate datele - numele si declaratiile - adevaratilor rapitori, mai ales dupa ce s-au operat arestarile din Bagdad.
Toate acestea au determinat Biroul National Interpol Romania sa solicite, la 1 iunie, institutiei similare din Beirut intensificarea masurilor de localizare a lui Hayssam. Surse judiciare sustin insa ca Hayssam nu s-ar afla in Liban (Beirut), ci in Siria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.