Actiunile Fondului Proprietatea ar putea fi listate la Bursa in primul trimestru al anului viitor, dar ordonanta care modifica legea nu a fost prezentata ieri Guvernului, pentru ca nu s-au terminat discutiile cu grupurile parlamentare. Afirmatia ii a
Actiunile Fondului Proprietatea ar putea fi listate la Bursa in primul trimestru al anului viitor, dar ordonanta care modifica legea nu a fost prezentata ieri Guvernului, pentru ca nu s-au terminat discutiile cu grupurile parlamentare. Afirmatia ii apartine ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care nu a putut preciza insa care este dimensiunea pachetului ce va fi listat. "Am avut intalniri cu Consiliul de Supraveghere al Fondului, am stabilit ultimele detalii si urmeaza sa avem consultari cu celelalte grupuri parlamentare inainte de a fi discutata ordonanta in sedinta de Guvern", a spus Vosganian, la un seminar economic. El a aratat ca proiectul de ordonanta va fi inmanat premierului, si ar trebui dezbatut si adoptat pana la 4 iulie.
"Fiind o ordonanta de urgenta, daca nu este votata pana la aceasta data, ea nu poate deveni ordonanta simpla, care sa fie votata in vacanta parlamentara", a adaugat Vosganian.
In urma cu o saptamana, si presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului, Alexandru Paunescu, declarase ca listarea la bursa va avea loc cel mai probabil anul viitor, printr-o oferta publica, iar Ministerul Economiei si Finantelor analizeaza daca va scoate la vanzare un pachet de 10% sau 20% din titluri. Operatiunea de listare presupune mai multe etape, prima conditie fiind autorizarea Fondului de catre CNVM si inscrierea la categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv.
In proiectul de act normativ publicat pentru dezbatere publica in luna februarie se mentiona ca Ministerul Finantelor Publice va vinde prin oferta publica 20% din actiunile Fondului Proprietatea in vederea admiterii titlurilor la Bursa de Valori Bucuresti.
Ulterior admiterii la tranzactionare, MFP poate sa deruleze alte oferte publice de vanzare, sa vanda sau sa cumpere actiuni emise de Fondul Proprietatea prin orice alte operatiuni bursiere autorizate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.