Actionarii companiei Faur SA au aprobat inchiderea turnatoriilor de otel, de fonta si de neferoase si eliminarea din obiectul de activitate a specializarilor de turnare a otelului si a metalelor usoare neferoase, a informat compania, intr-un comunica
Actionarii companiei Faur SA au aprobat inchiderea turnatoriilor de otel, de fonta si de neferoase si eliminarea din obiectul de activitate a specializarilor de turnare a otelului si a metalelor usoare neferoase, a informat compania, intr-un comunicat transmis BVB. Actionarii au decis in adunarea generala din data de 12 iunie casarea si dezafectarea mijloacelor fixe din cele trei turnatorii, precizeaza comunicatul. Compania Faur SA Bucuresti isi va majora capitalul social cu 489.750 lei, suma care reprezinta contravaloarea terenului aferent caminelor de nefamilisti, pentru care a primit drept de proprietate de la AVAS. Actionarii Faur SA au decis, in luna februarie, majorarea capitalului social cu 4,07 milioane lei (1,20 milioane euro), de la 37,646 milioane lei, pana la 41,71 milioane lei. Ca urmare a finalizarii procesului de majorare, actionarul majoritar Bega Com detine 84,8% din capital, iar AVAS controleaza 14,063% din actiunile companiei. Compania Bega Com SA, actionarul majoritar al Faur SA Bucuresti, si-a majorat detinerea de la 85,9%, pana la 97,6% din capital in urma transferului a 11,697% din capital din contul AVAS catre Bega Com. Actiunile Faur sunt tranzactionate la BVB, la categoria necotate, sub simbolul FAU. Ultima zi de tranzactionare a fost 15 martie, cand actiunile FAU au inchis la 0,90 lei, rezultand o capitalizare de 13,55 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.