Electrica vrea sa devina in urmatorii doi ani producator de electricitate si are in plan investitii in centrale eoliene si instalatii pentru biomasa, precum si achizitia sau constructia unor microhidrocentrale, a declarat ieri agentiei NewsIn directo
Electrica vrea sa devina in urmatorii doi ani producator de electricitate si are in plan investitii in centrale eoliene si instalatii pentru biomasa, precum si achizitia sau constructia unor microhidrocentrale, a declarat ieri agentiei NewsIn directorul general al companiei, Corneliu Stan.
"Reanalizam implicarea noastra in constructia reactoarelor trei si patru de la Cernavoda. Vrem in mod ferm sa devenim producator de energie electrica in urmatorii doi ani. Ne intereseaza investitiile in surse regenerabile, energie eoliana, biomasa si microhidrocentrale", a spus noul director general al Electrica.
Stan a adaugat ca Electrica a facut masuratori de vant atat in Dobrogea, cat si in alte zone ale tarii si discuta, in prezent, doua parteneriate cu producatori straini de energie, care vor sa intre pe piata romaneasca prin constructia unor centrale eoliene.
Responsabilul Electrica a mai aratat ca discutii in acest sens are inclusiv cu Enel, proprietarul Electrica Muntenia Sud si al fostelor Electrica Banat si Electrica Dobrogea.
"Pentru investitiile in producerea de electricitate din biomasa vom semna parteneriate cu autoritatile locale, dar si cu alte firme. O centrala pe biomasa poate fi pusa in functiune relativ repede", a punctat Corneliu Stan.
Potrivit acestuia, Electrica a incheiat protocoale cu mai multi oficiali ai consiliilor locale si in prezent elaboreaza documentele de parteneriat. In privinta producerii de energie din surse hidro, directorul general al companiei de furnizare si distributie electricitate a afirmat ca "Electrica se gandeste sa participe la licitatiile Hidroelectrica de vanzare a unor microhidrocentrale sau chiar sa construiasca unele de la zero".
Intrebat in ce masura aceste planuri ale companiei sunt fezabile in conditiile in care cele trei filiale ramase in portofoliul sau vor fi scoase curand la privatizare, responsabilul Electrica a raspuns ca un proces de trecere in proprietate privata a unei companii de distributie si furnizare energie dureaza intre 18 si 22 de luni.
In portofoliul Electrica se mai afla in prezent Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord.
Conform autoritatilor, cele trei companii vor fi scoase la privatizare dupa aprobarea de catre Guvern a strategiei energetice a Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.