Compania de stat va investi in instalatii de biomasa si in Centrala de la Cernavoda, in timp ce compania ceha vrea sa cumpere hidrocentrale.

Doua dintre companiile din Romania care controleaza sucursale de distributie a energiei electrice intentioneaza sa dezvolte si capacitati de productie pe teritoriul Romaniei. Electrica, compania care a ramas ca actionar la toate sucursalele de distributie a energiei, si CEZ, compania ceha care controleaza majoritar Electrica Oltenia, vor sa investeasca in achizitionarea de hidrocentrale. Mai mult, Electrica anunta ca va dezvolta unitati de productie a energiei electrice pe baza de biomasa si ca nu renunta la implicarea in proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Centrala Nucleara de la Cernavoda.

ĄDaca s-ar scoate la privatizare hidrocentrale mai mari, in mod cert am fi interesati. Ne intereseaza orice investitie care are o anumita marime, dar fie ca este una mica sau una mare, trebuie mobilizate aceleasi resurse, efortul in sine este cam acelasi, de aceea preferam sa-l indreptam spre obiective mai mari", a declarat pentru MEDIAFAX Doru Voicu, director de dezvoltare al CEZ Romania.