Filiala Bucuresti a PSD ii acuza pe cei doi vicepresedinti social-democrati ca fac jocurile presedintelui Traian Basescu.

Sedinta cu scintei marti seara la PSD Bucuresti. Comitetul Executiv al filialei conduse de Marian Vanghelie, for de conducere format din circa 80 de persoane, a hotarit ca partidul n-ar mai trebui sa se foloseasca de serviciile lui Vasile Dincu si ale lui Victor Ponta. Pe scurt, cei doi sa fie exclusi din PSD. „Au incalcat in mod direct si flagrant statutul partidului si normele de moralitate", afirma Doru Giugula, unul dintre liderii filialei PSD Bucuresti, citindu-ne din hotarirea luata marti seara. Detaliile le primim tot de la Giugula: „Dincu si Ponta au exprimat constant puncte de vedere in afara partidului si nu in interior. S-au erijat in aparatori ai intereselor politice ale PD, generind deruta in cadrul electoratului PSD. Vasile Dincu, in loc sa faca analize si sondaje care sa foloseasca PSD, a lucrat pentru PD. El e adevaratul purtator de cuvint al PD, in cadrul PSD, iar secundul este Victor Ponta, care e atit de dornic sa se vada ministru (orice fel de ministru, chiar si al pestilor) incit e in stare sa sacrifice interesul partidului. Pentru aceste prejudicii grave, organizatia Bucuresti a propus Biroului Politic National si Comitetului Executiv National excluderea din PSD a celor doi".

Surse din conducerea PSD Bucuresti ne-au spus ca propunerea de sanctionare a celor doi a venit de la mai multi lideri ai filialei, cei mai vehementi fiind Aura Vasile si Madalin Voicu. Purtatorul de cuvint al PSD Bucuresti, Ana Birchall, ne-a confirmat informatiile primite de la Giugula, ea spunindu-ne, in plus, ca filiala l-a mandatat pe Marian Vanghelie sa sustina aceasta hotarire in cadrul forurilor superioare ale PSD. Vanghelie n-a putut fi contactat in cursul zilei de ieri.

Vasile Dincu a primit de la noi vestea amenintarii cu excluderea. „Hmm… ar fi o solutie", a spus initial vicepresedintele PSD. Apoi, dupa o pauza de gindire, l-a apucat risul: „Ha, ha, ha! Exceptional! Ha, ha, ha! Sa ma judece tovarasii mei de lupta… imi vine sa mor de ris". Dincu ne-a spus ulterior ca stia ca i se pregateste o lovitura. „Stiam de asta. Am vazut ca citeau cu atentie statutul partidului, ca sa vada unde ma baga. Ma rog, eu n-am nici o legatura cu PD. Eu m-am opus referendumului, care a fost un dezastru pentru PSD. Probabil ca e nasol ca eu am avut dreptate. Problema e ca excluderea cuiva nu o poate face decit organizatia locala. Iar eu sint din Cluj."

Acelasi lucru il afirma si Victor Ponta, care spune ca el e membru intr-o alta organizatie decit cea a Bucurestiului. „Eu am atacat PD mai mult decit toata organizatia PSD Bucuresti la un loc. Eu ma lupt cu PNL si cu PD, iar Vanghelie se lupta cu mine. Asta e, toata lumea stie ca Vanghelie nu ma suporta. Ei, si ce?", afirma Ponta.