Premierul Calin Popescu Tariceanu va merge astazi la Tulcea pentru a discuta cu autoritatile centrale si locale despre problematica Deltei Dunarii, informeaza biroul de presa al Guvernului.

La discutii vor participa toti cei care au pus umarul in doi ani si jumatate la situatia dezastruoasa in care se afla in momentul de fata Rezervatia Biosferei. Singura care va absenta, din motive obiective - a fost data afara din Guvern - , este Sulfina Barbu. In momentul de fata, mai multe canale din Delta sunt colmatate, situatie unica in ultimele decenii. Braconajul este in floare, depasind cotele de la inceputul anilor a€™90, cand in Delta se pescuia numai cu curent electric. Presiunea pe resursa piscicola a crescut enorm, in momentul de fata fiind vizate nu mai putin dea€¦ 17.000 de permise pentru pescuit industrial.

DEZASTRU. Tot mai multi afaceristi apropiati Partidului National Liberal au pus ochii pe terenurile Deltei, fie ca e vorba despre plaja de la Sulina, fie despre domeniul public de interes national din zona de sud a Rezervatiei. Delta este sufocata de gunoaie si de PET-uri, problema pentru care nu s-a luat pana acum nici o masura. Tariceanu a fost in Delta si anul trecut, dar, din toate problemele care i-au fost prezentate, a cerut un plan arhitectonic pentru Rezervatie.