Felicitarile au fost adresate cu prilejul participarii, in 12 iunie 2007, la Washington, la reuniunile dedicate Memorialului Victimelor Comunismului. Constantinescu a fost prezent in calitate de membru al Consiliului International al Fundatiei Memori
Felicitarile au fost adresate cu prilejul participarii, in 12 iunie 2007, la Washington, la reuniunile dedicate Memorialului Victimelor Comunismului. Constantinescu a fost prezent in calitate de membru al Consiliului International al Fundatiei Memorialul Victimelor Comunismului, constituita in 1997 si a fost insotit de Marius Oprea, directorul Institutului pentru Studierea Crimelor Comunismului.
Monumentul dezvelit luni, la Washington, a fost ridicat prin contributia financiara a Guvernului ceh si a principalelor partide politice din aceasta tara, noteaza agentia CTK in pagina electronica. Monumentul a fost ridicat in primul rand cu scopul de a onora victimele si disidentii comunisti si de a informa generatiile viitoare despre amenintarea prezentata de asemenea regimuri totalitare. Guvernul ceh a alocat 150.000 de coroane acestui proiect, partidele Social Democrat si Crestin Democrat contribuind cu jumatate din suma. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.