Un ziar olandez a anuntat ca a primit o scrisoare anonima care continea numeroase detalii despre locul in care s-ar afla trupul neinsufletit al micutei englezoaice Madeleine McCann. Fetita in varsta de patru ani a disparut, pe 3 mai, din camera de ho
Un ziar olandez a anuntat ca a primit o scrisoare anonima care continea numeroase detalii despre locul in care s-ar afla trupul neinsufletit al micutei englezoaice Madeleine McCann. Fetita in varsta de patru ani a disparut, pe 3 mai, din camera de hotel pe care o impartea cu parintii si doi frati gemeni mai mici intr-un complex portughez din orasul Praia da Luz. In momentul rapirii, parintii luau masa intr-un restaurant aflat la numai 50 de metri de hotel. Cazul este unul extrem de mediatizat iar recompensa oferita pentru furnizarea de informatii care ar duce la gasirea micutei se ridica la mai multe milioane de lire sterline.
Ziarul olandez "De Telegraaf" a precizat, ieri, ca scrisoarea respectiva este foarte asemanatoare cu cea primita in cursul anului trecut si care dezvaluia, cu o oarecare acuratete, locul in care se aflau trupurile neinsufletite a doua fetite belgiene disparute si care au fost gasite la sfarsitul lunii iunie. "De Telegraaf" nu a dat publicitatii scrisoarea, ci a predat-o politiei din Amsterdam care a catalogat-o drept extrem de "importanta". Ea va ajunge cel mai probabil la anchetatorii portughezi care ancheteaza rapirea lui Madeleine McCann.
Pe de alta parte, presa din Marea Britanie relata ieri ca un jurnalist spaniol, care investigheaza, la randul lui acest caz, este "sigur 100%" ca Madeleine a fost rapita din ordinul unui pedofil celebru, zis "Francezul". Antonio Toscano, din Sevilla, Spania, mai spune ca "Francezul", a carui identitate urmeaza s-o dezvaluie politiei (dar numai intr-o intalnire fata in fata), este membru important al unei retele de pedofili europeni. Ziaristul mai spune ca tehnica de operare a "Francezului" este sa tina copiii rapiti cel putin doua luni dupa care sa-i plaseze mai departe contra unor sume de peste 400.000 de dolari. Politia din Portugalia a precizat ca anchetatorii au vorbit deja de trei ori la telefon cu Antonio Toscano. Acesta refuza insa sa dezvaluie prin telefon rezultatele investigatiilor sale si numele celor implicati. Parintii micutei, Kate si Gerry McCann, care s-au implicat activ in cautarea fiicei lor prin, au anuntat ca intentioneaza sa angajeze personal specializat care sa popularizeze cazul in continuare astfel incat cat mai multi oameni sa cunoasca trasaturile micutei Madeleine.
Pe de alta parte, gestul sotilor McCann de a-si lasa copiii singuri noaptea intr-o camera de hotel (neincuiata, dupa toate aparentele) a atras revolta cetatenilor din zona Leicestershire, unde isi are familia resedinta. Peste 1700 de persoane au semnat o petitie online prin care solicita interventia asistentilor sociali pentru stabilirea circumstantelor in care Medeleine si cei doi gemeni, Sean si Amelie, in varsta de doi ani, au fost lasati singuri de catre parintii lor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.