Radu Enache, principalul actionar al Continental, planifica intrarea pe piata imobiliara.

Omul de afaceri Radu Enache a cedat, in urma unui parteneriat cu PPF Investments, 28,14% din actiunile Conti Hotel Investments, compania care detine 73% din Continental Hotels. Restul de actiuni sint controlate de Enache prin offshore-ul Crossbrook inregistrat in Cipru. „Parteneriatul este foarte convenabil pentru mine. Suma a fost mult mai buna decit percepea piata de capital", ne-a declarat Enache.

Omul de afaceri planuieste investitii atit in sectorul hotelier, cit si in cel imobiliar. „In Continental, nivelul de investitii pentru anul acesta este de peste 26 de milioane de euro, dar valoarea poate fi extinsa oricind", ne-a mai spus Enache, potrivit caruia proiectele pe segmentul imobiliar nu sint inca definitivate. „Avem proiecte pe care le examinam. Sint destul de mari", a mai precizat omul de afaceri.

Continental Hotels a anuntat recent ca va investi, in urmatorii trei ani, peste 130 de milioane de euro pentru constructia si modernizarea unor hoteluri de 2, 3 si 4 stele, din care aproximativ 50 de milioane de euro pentru amenajarea a sapte hoteluri sub marca Ibis in Timisoara, Tirgu-Mures, Sibiu, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi. In afara de investitia de la Sibiu, unde actualul hotel Continental va fi reamenajat sub brandul Ibis, celelalte proiecte se refera la constructii noi. Unitatile se afla in proprietatea companiei Continental Hotels si sint operate de Accor in baza unui contract de management.

Continental Hotels a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 24,3 milioane de euro. Pentru 2007, miza consta in atingerea unor venituri de 26,3 milioane de euro.

Fondul de investitii PPF detine 20% din actiunile bancii Romexterra si a intrat de curind si pe piata autohtona a asigurarilor, preluind RAI Asigurari detinuta de Daniel Tudor, actualul presedinte al Ardaf. Totodata, fondul detine 56% din actiunile Ardaf, pentru care a platit 35 de milioane de euro.