"Schija" si Munteanu genereaza discordie  Cotidianul german Sport Bild a notat ieri ca impresarul Werner Helleckes ii cere lui Vasile Miriuta jumatate din cele 224.000 de euro incasate in urma plecarilor lui Sergiu Radu si Vlad Munteanu de l
"Schija" si Munteanu genereaza discordie  Cotidianul german Sport Bild a notat ieri ca impresarul Werner Helleckes ii cere lui Vasile Miriuta jumatate din cele 224.000 de euro incasate in urma plecarilor lui Sergiu Radu si Vlad Munteanu de la Cottbus la Wolfsburg.
Ajunsi la Wolfsburg dupa un sezon excelent in randurile lui Energie Cottbus, Sergiu Radu si Vlad Munteanu ar putea face obiectul unui proces intre impresarul celor doi jucatori, Vasile Miriuta, si germanul Werner Helleckes.  BANI. Dupa ce a intermediat transferurile celor doi, Miriuta a incasat drept comision suma de 224.000 de euro. Sustinand insa ca el este cel care i-a sugerat conducerii lui Wolfsburg ideea acestei tranzactii, impresarul german Werner Helleckes cere acum jumatate din banii luati de Miriuta, cu toate ca este contrazis tocmai de conducatorul Klaus Fuchs. "Miriuta este singurul indreptatit sa primeasca bani la acest transfer", sustine presedintele lui Wolfsburg. Conform declaratiilor proprii, Helleckes intentioneaza sa se adreseze justitiei pentru lamurirea acestui diferend. In editia trecuta de campionat, Sergiu Radu a jucat 34 de meciuri si a marcat 14 goluri, avand sase pase decisive de gol, iar Vlad Munteanu a fost folosit in 33 de meciuri si a reusit 11 goluri. Cei doi au fost supranumiti "gemenii golului" de presa germana, mai multe formatii interesandu-se de achizitionarea lor "la pachet", pana ce Wolfsburg a platit lui Cottbus suma de 4,5 milioane de euro in schimbul jucatorilor.   Precedent Impresarul german Werner Helleckes nu este la prima disputa legata de romani. Avand numeroase contacte in Romania, acesta a lucrat in trecut cu actualul antrenor-jucator al nou-promovatei Gloria Buzau, Viorel Ion, pe care l-a dus la Bochum. De asemenea, Helleckes a fost si impresarul lui Jean Vladoiu, de care s-a despartit insa in conditii destul de incordate, dupa ce i-a cerut fotbalistului o suma mai mare in urma trecerii sale de la Steaua la Fc Köln. Mai mult decat atat, ambele cluburi au fost amendate de UEFA ca au realizat aceasta tranzactie prin intermediul lui Helleckes, care la vremea respectiva nici nu era autorizat de federatia germana pentru a activa ca impresar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.