"Rusia este tara cu care trebuie sa avem relatii bune", a subliniat Bush, in cadrul conferintei de presa comune cu omologul sau bulgar Gheorghi Parvanov, care, la randul lui, a spus ca bulgarii nu trebuie sa aleaga intre prietenia cu SUA sau cu Ru
"Rusia este tara cu care trebuie sa avem relatii bune", a subliniat Bush, in cadrul conferintei de presa comune cu omologul sau bulgar Gheorghi Parvanov, care, la randul lui, a spus ca bulgarii nu trebuie sa aleaga intre prietenia cu SUA sau cu Rusia, deoarece ei pot sa intretina relatii de prietenie cu amandoua tarile. Parvanov a mai comentat ca bulgarii ar primi orice hotarare care le ofera o garantie mai mare pentru siguranta.
In cadrul intalnirii, accentul s-a mai pus si pe destinul cadrelor medicale bulgare condamnate la moarte in Libia. "Lucram pe strategia ca surorile medicale bulgare sa se intoarca cat mai repede in tara", a declarat presedintele Bush.
"Cred ca vorbele spuse astazi la Sofia vor fi auzite si la Tripoli", a declarat seful statului bulgar. Dupa acesta, vizita lui George Bush in Bulgaria a fost reliefata prin trei cuvinte cheie - incredere, clarviziune in relatiile reciproce si o noua calitate, legata de apartenenta Bulgariei la NATO si la UE.
"Consider ca este foarte important sa depunem eforturi pentru imbogatirea structurii volumului de marfuri dintre SUA si Bulgaria si asupra investitiilor, pentru un interes deosebit al companiilor americane catre proiectele energetice.
Aceasta ar fi o investitie intr-o regiune linistita si cu un aport strategic", a spus Gheorghi Parvanov. Prima companie americana citata de catre Parvanov a fost Chevron, care este considerata una dintre cele mai serioase candidate pentru cumpararea unei parti din cota bulgara in afacerea cu conducta de petrol Burgas - Alexandrupolis.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.