Master Class cu tenorul Franco Corelli (Milano). Master Class cu tenorul Alfredo Kraus si soprana Magda Olivero (Teatro alla Scala-Milano). Master Class cu tenorul Marcello Ferraresi (Napoli). Bogdan Bradu canta de intepenesti. Din pacate, nu pe scen
Master Class cu tenorul Franco Corelli (Milano). Master Class cu tenorul Alfredo Kraus si soprana Magda Olivero (Teatro alla Scala-Milano). Master Class cu tenorul Marcello Ferraresi (Napoli). Bogdan Bradu canta de intepenesti. Din pacate, nu pe scena care-l merita.

a€  Jurnalul National: Ce mai face artistul Bogdan Bradu?
Bogdan Bradu: Muzica imi ocupa majoritatea timpului. Compun, scriu versuri si dau lectii de canto. Imi place sa scriu pamflete pentru distractia personala si a prietenilor, in rest, versurile pe care le scriu au un ton mai grav.
a€  Pe unde ai mai aparut?
Am participat la multe evenimente, cateva dintre ele alaturi de Horia Brenciu, printre care si Balul Vienez.   
a€  Ce mai pregatesti?
Am incheiat de curand un contract de productie cu CAT Music pentru un single si probabil ca o sa urmeze si un album, pentru care am compus deja cateva piese. In ultima vreme am participat la spectacole private si sper ca dupa aparitia videoclipului sa am si mai multe concerte publice.
a€  Cum ai ajuns sa canti la botezul Columbenilor?
Am fost invitat de domnul Matei Miko, pe care l-am cunoscut prin intermediul trupei Trident.
a€  Nu ti s-a parut prea mica scena de la Izvorani?
Dimensiunea scenei cred ca a fost calculata pentru un botez, si nu pentru un spectacol.

"Muzica buna"

a€  Vei mai participa la Eurovision?
Am participat in 2003, cu piesa "Albastru aprins", compozitie proprie, text Zoia Alecu, dupa ce am fost sfatuit de cativa prieteni. Am avut si am in continuare dubii in ceea ce priveste obiectivitatea si competenta unor membri ai juriului de atunci. Dupa experienta traita, nu ma mai tenteaza Eurovisionul.
a€  "Glasul meu, tacerea mea" pare o trista parafraza, daca ne gandim la aparitiile tale pe scenele romanesti. De ce nu se aude mai des glasul lui Bogdan Bradu? De ce se aude doar "tacerea" lui?  
Da, te referi la piesa compusa de Horia Moculescu, pe care am interpretat-o la Festivalul Mamaia in 1988 si care a obtinut locul I. Acum, in Romania, este greu sa definesti termenul de "muzica buna", oricum suntem pe un taram abstract, dar asta nu inseamna ca trebuie sa uitam ca exista un etalon estetic. In schimb, am inteles ca muzica asa-zis "comerciala", in interpretarea multor oameni de radio, inseamna tamp, idiot, infantil. Intr-un astfel de mediu nu este acceptata muzica buna. Pacat de artistii care au ceva de spus. Pana la urma, invatam toti sa facem compromisuri...

Italia, a doua patrie

Bogdan are doua fete, care locuiesc in Italia, cu mama lor. "Ioana are 9 ani si Federica implineste 8 ani in luna august. Ioana are o fire sensibila, selectiva si pare atrasa de muzica, dar prioritatea este scoala, iar in privinta aptitudinilor muzicale evolutia va fi naturala. Federica este foarte exuberanta, iubeste animalele si face scenarii fantastice... probabil ca o sa devina o scriitoare de succes." Italia este a doua lui patrie. "Ma regasesc extraordinar in atmosfera de acolo." Dar de ce se intoarce de fiecare data aici? "Am ramas dependent de Romania, astfel imi impart viata intre cele doua tari. Ioana a stat timp de un an si jumatate in Bucuresti, iar dupa nasterea Federicai au ramas in Italia", ne-a povestit Bogdan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.