Micii producatori de bere vor contesta in instanta respingerea Legii berii in Camera Deputatilor. Patronatul Societatilor Independente Producatoare de Bere din Romania considera ca proiectul a fost respins pe criterii politice, dar si ca votul final
Micii producatori de bere vor contesta in instanta respingerea Legii berii in Camera Deputatilor. Patronatul Societatilor Independente Producatoare de Bere din Romania considera ca proiectul a fost respins pe criterii politice, dar si ca votul final dat de deputati nu a respectat Constitutia Romaniei. "De fapt, critica adusa acestei legi nu tine de caracterul ei legal, confirmat deja pe deplin de Curtea Constitutionala (...), ci de vointa politica a alesilor, ce reprezinta interesele populatiei Romaniei", se arata intr-un comunicat al PSIPBR, dat ieri publicitatii. Patronatul contesta si modul in care a avut loc discutarea pe articole a proiectului legislativ. Principala obiectie a patronatului este aceea ca discutarea pe articole ar fi trebuit sa inceapa cu amendamentele depuse la comisii. "Discutarea pentru adoptare a inceput insa pe articolele la care nu existau obiectiuni sau amendamente, ceea ce contravine Regulamentului Camerei Deputatilor. Mai mult, textele articolelor, la care se formuleaza obiectii, observatii si amendamente, se considera adoptate, conform aceluiasi Regulament al Camerei Deputatilor", precizeaza sursa citata. Prin urmare, PSIPBR se va adresa instantelor interne si internationale, deoarece considera ca votul final nu a respectat Constitutia Romaniei.
Deputatii au respins, marti, Legea privind aprobarea unor masuri financiare pentru intreprinderile mici si mijlocii din industria berii (Legea berii), trimisa spre reexaminare de catre presedintele Traian Basescu.
In cadrul dezbaterilor asupra acestui proiect de lege, deputatii au votat impotriva tuturor celor 10 puncte ale raportului suplimentar de adoptare propus de Comisia de buget-finante, ajungandu-se astfel in situatia in care proiectul de lege sa nu mai aiba nici titlu, intrucat acesta a fost respins.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.