BCR a primit marti avizul BNR pentru aplicarea noilor norme de creditare, devenind astfel a patra banca din sistem care va putea acorda credite in conditii relaxate, potrivit unor surse din actionariat. Normele interne de creditare ale BCR prevad un
BCR a primit marti avizul BNR pentru aplicarea noilor norme de creditare, devenind astfel a patra banca din sistem care va putea acorda credite in conditii relaxate, potrivit unor surse din actionariat. Normele interne de creditare ale BCR prevad un grad maxim de indatorare, de 65% din veniturile clientilor, in functie de profilul de risc al acestora. Astfel, clientii cu intarzieri care depasesc 90 de zile la plata ratelor creditelor anterioare ar putea sa nu mai fie eligibili pentru imprumuturi viitoare, avand in vedere profilul ridicat de risc. BNR aprobase deja normele de creditare ale altor trei banci, Alpha Bank, BRD - Groupe SocGen si Volksbank.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.