Actavis Group a anuntat lansarea tabletelor Finasteride in 14 tari din Europa, distributia produsului fiind deja demarata in aceste state.
Finasteride a fost lansat ca urmare a expirarii patentului pentru produsul original in Marea Britanie, Olanda, Germania si Danemarca. In prezent, Actavis comercializeaza produsul sub marca proprie in 12 tari, atat in Europa, cat si in Statele Unite. Grupul Actavis inregistreaza vanzari ale acestui produs catre terti in alte 8 tari.
Finasteride este o noua molecula intrata in portofoliul Actavis anul acesta si este disponibila in tablete de 5 mg. Este echivalentul medicamentului original MSD's ProscarĀ® si este folosit in tratarea hiperplaziei de prostata benigna si in cancerul de prostata. Formula Actavis a fost dezvoltata in Islanda, iar studiile de bioechivalenta au fost realizate in Africa de Sud. Productia acestui produs are loc in India.
In Statele Unite, produsul este comercializat incepand cu luna mai a acestui an, lansarea sa pe piata SUA reprezentand o completare importanta a portofoliului Actavis, aflat intr-o expansiune rapida pe aceasta piata extrem de dinamica.
Actavis a lansat deja pe piata peste 100 de produse de la inceputul anului, urmand ca pana la finele lui 2007 sa fie inregistrate in total 500 de lansari de noi produse.