Parchetul ICCJ a cerut conducerii Camerei Deputatilor listele originale cu semnaturile la motiunea de cenzura a PD, pentru a solutiona dosarul penal in urma plingerii senatorului PRM Gheorghe Funar privind falsificarea unor semnaturi, iar Biroul Permanent a decis ieri sa dea curs solicitarii, precizeaza NewsIn.

Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a facut aceasta precizare miercuri, dupa sedinta Biroului Permanent, aratind ca unii membri ai conducerii Camerei au apreciat ca demersul lui Gheorghe Funar afecteaza imaginea Parlamentului. Aceasta tema a fost dezbatuta timp de o ora, a spus Zgonea, care a aratat ca toti membrii Biroului au sesizat ca „exista o presiune din partea altor institutii ale statului de a cerceta activitatea parlamentarilor legat de declaratiile acestora".

„Aceste chestiuni au fost ca un bulgar de zapada, ajungind la problema unui parlamentar care face plingere penala impotriva a 119 colegi parlamentari care trebuie sa cada in situatia de a se prezenta la Parchet pentru a aduce dovezi ca semnatura este a lor", a mai spus Zgonea.

Potrivit lui Valeriu Zgonea, la sedinta Biroului a fost adus in discutie si „razboiul pornit de Basescu, prin declaratiile pe care acesta le face zi de zi la adresa Parlamentului", faptul ca cei 322 de parlamentari sint considerati proscrisi.

Biroul Permanent a luat act de aceasta solicitare „normala" a procurorilor si va inainta toate documentele necesare anchetei penale, iar grupul PD a fost de acord pentru a fi audiat inclusiv stafful tehnic in aceasta problema, a adaugat Valeriu Zgonea. (L.G.)