Omul de afaceri reclama o gaura de cinci milioane de euro in bugetul clubului Rapid si il acuza pe patron ca l-a lasat, prin diverse manevre de culise, cu doar doua actiuni.

Razboiul dintre putere si opozitie se acutizeaza in Giulesti. Patronul George Copos si actionarul minoritar Jean Valvis vor ajunge din nou in justitie, dupa ce omul de afaceri greco-elvetian l-a actionat in instanta pe fostul vicepremier cu putin timp in urma pentru nerespectarea cvorumului de 85 la suta. De aceasta data, Jean Valvis sustine ca George Copos nu a respectat legea si a crescut, saptamina aceasta, valoarea nominala a actiunilor, pentru a bloca inregistrarea in registrul actionarilor a celor 65 de suporteri, carora Valvis le-a vindut intre una si zece actiuni, din cele 667 pe care le detinea (0,00009%). Printre fanii care obtinusera actiuni se numara Florian Pittis, Colea Rautu, Victor Socaciu, Mitica Popescu, precum si unii membri ai Clubului Aristocratic Rapid ca Mihai Cristian Parvu, Dan Grigore, Cristian Troncota si Dan Puican, dar si alte persoane publice ca Nicu Constantin, Horia Brenciu, Cristian Poteras, Bogdan Marin si Razvan Tomosoiu.

„Il voi ataca in justitie pe domnul Copos. Pentru ca acest Copos penalist trebuie, intr-o zi, sa inceapa sa respecte legea. Domnul Copos nu vrea sa-i vada pe acesti 65 de suporteri in Adunarea Generala. Ceea ce s-a intimplat astazi este o sfidare facuta prin modalitati penale si infractionale", sustine Jean Valvis, care a fost informat de presedintele Consiliului de Administratie al Rapidului, Ion Taban, ca decizia „fuziunii" actiunilor a fost luata la Adunarea Generala din februarie, dar nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial. „Este penal ceea ce a facut Copos. Mi s-a spus ca s-a hotarit sa se publice in doua etape, ca se va publica saptamina aceasta", a continuat Valvis sirul atacurilor, prezentind un extras din Monitorul Oficial, care arata ca detine 667 de actiuni.

Actionarul minoritar care, din 667 de actiuni, a ramas cu doua, acuza si managementul deficitar din Giulesti.

„Nu exista director financiar. Nici bugetul de venituri si cheltuieli nu a fost aprobat. Exista o gaura de cinci milioane de euro. Nu se stie ce s-a intimplat cu banii de la Daniel Niculae. Bilete nu se vind, veniturile nu au de unde sa vina. In schimb, a plecat Zicu, a plecat Badoi si Dani Coman trage si el sa plece. Copos vrea sa fie el stapinul absolut", ne-a declarat Jean Valvis. Patronul Rapidului, George Copos, nu a putut fi contactat pentru a raspunde acuzelor venite din partea lui Valvis.

Dan Grigore: „Sint manevre ridicole" Pianistul Dan Grigore (foto), membru in Clubul Aristocratic Rapid, a declarat ca este dezamagit de „aceste manevre ridicole" ale lui George Copos prin care cei 66 de suporteri sint impiedicati sa devina actionari cu drepturi depline si sa participe la Adunarile Generale ale SC FC Rapid SA. „Sint dezamagit. Imi pare rau ca pasiunea si dragostea noastra pentru Rapid au avut parte de o asemenea reactie din partea actualilor conducatori ai clubului. Oamenii acestia s-au ascuns dupa niste forme aduse la legalitate, care de fapt sint niste bijbiieli in dosul carora se doreste ca noi sa nu facem parte din Adunarea Generala. Sint manevre ridicole, absolut triste pentru soarta europeana a acestui club", a spus pianistul, acuzind lipsa de transparenta a lui Copos.