Liderul PRM neaga faptul ca ar exista vreo legatura intre excluderea lui Tanasescu din partid si neintelegerile cu acesta pe tema Cosmos TV.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri ca excluderea din partid a senatorului Dan Claudiu Tanasescu nu are nici o legatura cu situatia de la postul Cosmos TV. Totusi, Vadim a tinut sa precizeze faptul ca la acest post de televiziune existau, in ultima vreme, unele chestiuni care nu ii mai conve-neau. „De trei saptamini nu ma mai duceam la Cosmos TV, unde unii erau cu foloasele, iar eu trebuia sa suport pierderile. Erau chestiuni care nu mi-au placut. Imi consumau si foarte mult timp", a declarat seful PRM, trimitind o sageata in directia lui Tanasescu.

„Tribunul" a refuzat din nou sa explice insa motivele pentru care l-a dat afara din partid pe Dan Claudiu Tanasescu. „Nu ne spalam rufele in public", a spus Vadim Tudor, precizind ca, in ciuda faptului ca l-a simpatizat Tanasescu, „vine un moment cind oamenii se mai si despart".

Senatorul Dan Claudiu Tanasescu a fost exclus luni din PRM alaturi de seful filialei Ilfov a partidului, Bebe Ivanovici, cei doi fiind acuzati de „incalcarea obligatiilor statutare". Imediat, Tanasescu a pus eliminarea sa din partid pe seama neintelegerilor financiare pe care le-ar fi avut cu liderul PRM in ceea ce priveste functionarea Cosmos TV, post considerat pina ieri televiziunea de casa a lui Vadim. Firma Unicorn SRL, detinuta de familia lui Tanasescu, ii cedase gratuit spatiul de emisie unei firme controlate de liderul PRM. Problemele au aparut in momentul in care Dan Claudiu Tanasescu i-ar fi cerut „Tribunului" sa achite datoriile postului, iar acesta a refuzat sec, motivind ca nu are bani.

Luni, Tanasescu a declarat pentru Cotidianul ca liderul PRM va mai aparea pe sticla televiziunii sale doar daca va plati.