Lucian Risnita va parasi nationala masculina de handbal dupa returul cu Suedia din barajul pentru calificarea la CE 2008.

Dupa 11 ani de absenta de la Mondiale si Europene, reprezentativa masculina de handbal a Romaniei se pregateste sa urmareasca din fata televizorului inca un turneu final. Ratarea calificarii la Europenele din 2008 il va costa pe Lucian Risnita (foto) postul de antrenor la nationala. „Inainte de meciul din Suedia (n.r. - incheiat cu scorul de 25-36 pentru nordici), am vorbit cu antrenorul Lucian Risnita si am decis ca, in cazul ratarii calificarii, contractul sau se va incheia. La acest scor, calificarea este ratata, oricit de mult mi-as dori sa nu fie asa", a declarat presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu. Printre favoritii la preluarea functiei de selectioner se afla Vasile Stinga, Aihan Omer si Radu Voina. „Comisia Tehnica va face propuneri Consiliului de Administratie, care va decide cine va prelua nationala", a mai spus Gatu.

Restructurari se anunta nu doar la nivelul echipei tehnice, ci si la nivelul jucatorilor. „Cu exceptia portarilor si partial a lui Iacob, nu am prea remarcat pe nimeni in acest meci. Nici tricourile nu au fost prea transpirate. Pe mine nu m-a impresionat Suedia, ci m-a deceptionat Romania. De-acum incolo, la lotul national vor fi chemati jucatorii pe caracter si pe suflet. Cind vii la nationala trebuie sa dai totul", a mai spus Gatu.