Antrenorul reprezentativei masculine de handbal, Lucian Rasnita, a fost taxat destul de dur de specialisti dupa ce tricolorii au fost spulberati in Suedia la o diferenta de 11 goluri, insucces care a diminuat aproape total sansele de calificare la Eu
Antrenorul reprezentativei masculine de handbal, Lucian Rasnita, a fost taxat destul de dur de specialisti dupa ce tricolorii au fost spulberati in Suedia la o diferenta de 11 goluri, insucces care a diminuat aproape total sansele de calificare la Euro 2008. De altfel, si presedintele FRH, Cristian Gatu, a anuntat ca tehnicianul va mai conduce Romania doar la meciul retur cu Suedia, programat sa se dispute duminica, la Constanta.
Infrangerea catastrofala din Suedia a starnit un adevcarat val de nemultumire in handbalul romanesc, fostul mare antrenor si jucator, Cornel Otelea, actual presedinte al Comisiei Tehnice din cadrul COSR, precizand ca "este nevoie de o schimbare". Dupa ce nationala pregatita de Lucian Rasnita a inregistrat un nou insucces in incercarea de a accede la un turneu final, faza in care Romania nu a mai fost prezenta de 11 ani, Otelea a spus raspicat ca echipa noastra nu si-a etalat adevarata valoare la Kalskrona. "A continua pe aceeasi constructie inseamna a merge in virtutea unei inertii care nu poate fi benefica", a subliniat Otelea. La randul sau, presedintele FRH, Cristian Gatu, extrem de suparat pe evolutia lamentabila din Suedia, a spus ca antrenorul Lucian Rasnita va parasi conducerea tehnica a nationalei dupa meciul retur al barajului pentru calificarea la Euro 2008. "Inainte de meciul din Suedia, am avut o intalnire cu antrenorul si am cazut de acord ca in cazul ratarii calificarii contractul sau se va incheia. Din punctul meu de vedere, calificarea este ratata, oricat de mult mi-as dori sa nu fie asa. Doresc sa invingem Suedia in meciul retur, chiar daca ratam calificarea. In acest moment, nu avem, insa, nici o varianta pentru postul de antrenor principal", a concluzionat Gatu, adaugand ca pe lista posibililor candidati la functia de antrenor al echipei nationale se numara Aihan Omer, Radu Voinea si Vasile Stanga, fiind exclusa o varianta straina. "Vom asculta fiecare candidat. Vom vedea ce pretentii au, dar voi propune ca banii sa-i primeasca doar conditionat de indeplinirea obiectivului, calificarea la un turneu final", a mai spus presedintele FRH.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.