La inchisoarea de la Jilava si-au lansat Sisu si Puya albumul aniversar „De 10 ani tot in Familie". De fapt, doar Puya, pentru ca lui Tudor Sisu, aflat in arest preventiv, nu i s-a permis participarea.

38 de detinuti, condamnati pentru infractiuni precum tilharie, furt sau trafic de droguri, au asistat la recitalul oferit de Puya, Gigis si DJ Wicked. „Unde e Sisu?", s-a auzit din sala cu peretii tapetati cu tablouri ieftine, infatisindu-i pe Neagoe Basarab si Dimitrie Cantemir, si pasaje din Constitutie, dotata cu o scena mica si cu scaune. „La 509!", au strigat citiva dintre detinuti. „Am incercat sa fie si el, dar nu s-a putut. Instanta decide, nu penitenciarul, exista birocratie, hirtii multe...", a explicat Puya, multumind celor veniti la lansare de bunavoie.

Tudor Sisu a fost arestat pentru a doua oara, in mai 2006, in urma unei ample actiuni a Politiei, care a vizat o grupare de traficanti de droguri. S-a spus atunci ca „grupul lui Sisu" vindea heroina, cocaina si ecstasy si ca era principalul furnizor de droguri in mai multe zone din Capitala. Sisu a mai fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, in 2003, pentru trafic de droguri de mare risc si detinere de droguri pentru consum propriu.

„Am vrut sa le fac o bucurie detinutilor, sa ne lansam albumul si sa tragem un semnal de alarma in privinta a ceea ce se intimpla in tribunale. Exista foarte multa infractionalitate din cauza drogurilor, dar se vorbeste prea putin despre asta. Sint multi aceia care vor sa se lase de droguri, dar nu pot. Nu-ti foloseste la nimic daca ajungi in puscarie, in loc sa fii intr-un centru de dezintoxicare. In spitale te trimit dupa cite o foaie la Administratia Financiara, nu au pastile suficiente. Stiu de baieti care au murit la sectiile de politie pentru ca nu li s-a dat nici un tratament si au intrat in sevraj. Sisu e unul dintre consumatorii de droguri care vor sa se lase, dar n-au cum!", a explicat Puya vizita in cadru organizat la Jilava.

Inainte sa inceapa recitalul, Catalin Muraru, de la Roton, i-a inminat lui Puya Discul de Aur pentru vinzarile albumului precedent, „O mare familie", precizind: „Ii sustinem neconditionat pe Puya si pe Sisu. Avem un disc si pentru Sisu, daca i se permite sa-l ia in celula...".

Cu „Pune-i la pamint", o piesa interzisa pe posturile de televiziune, Puya a dat startul la cintare, alaturi de Gigis si DJ Wicked, „tovarasii" cu care apare pe scena, din perioada primei detentii a colegului sau. Baietii au fost acompaniati, aproape cit a tinut show-ul, de detinutii asezati in a doua jumatate a salii, inconjurati de gardieni si paziti la intrare de mascati. Unul dintre ei, asezat mai in fata, cu un tricou si sapca albe, cinta fiecare vers. Am aflat ulterior ca il cheama Marius Paraschiva si ca e cumnatul lui Puya. „Avem si noi un proces. Incercam sa scriem pe coperta asta «La Familia»", a specificat Puya, referindu-se la baietii de la BUG Mafia, care au revendicat numele „La Familia". Lor le-a dedicat Puya, in aplauzele detinutilor, „E foame de bani!". Puya a coborit apoi in mijlocul detinutilor, pentru autografe si poze. Unii mai norocosi au primit chiar CD-uri. Astfel de cadouri au ajuns si la gardieni, si la mascati. Albumul lansat la Jilava e o radiografie a cartierului Salajan, din 1997 pina in 2007, in care Sisu si Puya au trecut de la „Baieti de cartier" la „O mare familie", de la libertate la pirnaie, de la muzica la droguri si invers.

I-am gasit si cumnatul Am vorbit cu Marius Paraschiva (foto dreapta jos, cu sapca alba) baiatul care stia toate versurile cintecelor. E condamnat la 6 ani de inchisoare pentru trafic de droguri, furt si tilharie. „Sintem prieteni, de fapt, Puya e cumnatul meu. De prin 2004, tot vin pe-aici... Pina acum o luna am impartit cu Sisu aceeasi celula. Acum nu ne mai vedem decit prin geam. Nu stiu ce o sa se intimple cu el, cei «adevarati» au plecat deja acasa", ne-a marturisit. Pe brate, Marius are doua tatuaje. „Aici scrie Mesia in araba si in partea astalalta «Numai Dumnezeu ma poate judeca!». Tot un detinut mi le-a facut."

„Sper sa ma imbogatesc" Albumul „De 10 ani tot in Familie" a costat 10.000 de euro. „Tot in familie" e piesa care promoveaza albumul si care beneficiaza si de un videclip semnat de Marian Crisan, in care apare si actorul Florin Calinescu. „Sper ca vinzarile sa mearga bine, sa ma imbogatesc si sa plec din tara", spune Puya. In privinta concertelor, „s-a creat multa confuzie dupa a doua arestare a lui Sisu, pentru ca majoritatea organizatorilor nu erau la curent cu noutatile si aveau impresia ca, o data cu arestarea lui, trupa s-a destramat".

Despre colegul Sisu spune: „A gresit cu siguranta, pentru ca s-a reapucat de droguri, insa asta nu inseamna ca justitia trebuie sa il fluture ca pe un steag in fata publicului, ca sa arate cit de eficienta e lupta antidrog. Sa nu uitam, 12 dintre cei care au fost arestati o data cu Sisu sint liberi acum. Asta spune multe despre cit de grabiti au fost politistii sa-i bage la pirnaie. Nu e un traficant, cu siguranta, cum nu sint nici altii inchisi pentru asta". N-a reusit sa-si vada colegul, nici macar inainte de lansare. „Il vizitez cind pot. Are dreptul la trei vizite pe luna, iar ziua lui de pachet e vinerea, exact cind noi avem concerte."

Accesati videoclipul "Tot in familie", la www.cotidianul.ro/select