Vremea va fi predominant frumoasa si calda in urmatoarele zile, dar instabilitatea atmosfericase va mentine. Dupa-amiaza, in majoritatea regiunilor tarii vor fi ploi de  scurta durata, insotite de fenomene electrice si intensificari ale va
Vremea va fi predominant frumoasa si calda in urmatoarele zile, dar instabilitatea atmosfericase va mentine. Dupa-amiaza, in majoritatea regiunilor tarii vor fi ploi de  scurta durata, insotite de fenomene electrice si intensificari ale vantului, iar izolat si de grindina. Precipitatiile vor fi mai frecvente la deal si munte. Temperatura va depasi 34 de grade. Pe litoral vremea va fi frumoasa si calda, maximele atingand 29 de grade, iar temperatura apei marii va fi in jurul valorii de 23 de grade.  Comentariul specialistuluiIntr-un camp de presiune scazuta, pe o circulatie dominant sud-vestica, in Romania, continua advectia de aer cald de origine tropicala care mentine aspectul instabil al vremii. Instabilitatea atmosferica se va manifesta dupa-amiaza, dupa atingerea pragurilor maxime de temperatura, prin ploi de "vara" de scurta durata, asociate cu intensificari de vant, iar izolat si de grindina. Acestea vor fi mai frecvente la deal si munte, unde sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate, in intervale scurte de timp. Din punct de vedere termic, aceste zile vor fi calduroase in regiunile estice, unde maximele vor depasi 30 de grade, atingand chiar 34 grade in Baragan.
meteorolog Doina Marasoiu


Pe litorala€¢ Azi (joi): Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil cu unele innorari dupa-amiaza si seara, cand vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Temperatura maxima: 25°C...28°C, iar minima: 18°C...20°C.Temperatura apei marii va avea 21°C...23°C.

a€¢ Maine (vineri): Vremea va fi predominant frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima: 26°C...28°C, iar minima: 18°C...20°C. Temperatura apei marii va fi de 21°C...23°C.

a€¢ Poimaine (sambata): Vremea va fi frumoasa si calda, cu cerul variabil. Temperatura maxima: 26°C...29°C, iar minima: 18°C...20°C. Temperatura apei marii se va situa in jurul valorii de 22°C.



La muntea€¢ Azi (joi): Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata indeosebi dupa-amiaza si in prima parte a noptii si se va manifesta prin innorari, averse si intensificari de scurta durata ale vantului, pe spatii extinse in Occidentali si Meridionali.

a€¢ Maine (vineri): Vremea va fi instabila, cu cer temporar noros. Local vor cadea averse. Vor fi conditii de grindina.

a€¢ Poimaine (sambata): Vremea va fi calda si in general instabila. Vor fi innorari temporare, iar pe spatii extinse averse, insotite de descarcari electrice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.