Spania - Lupta fara menajamente pentru titlu  Duminica va cadea cortina peste Primera Division, principala favorita la victoria finala fiind Real Madrid. Adversara de duminica a "albilor", Mallorca, are promisa o prima de 3 milioa
Spania - Lupta fara menajamente pentru titlu  Duminica va cadea cortina peste Primera Division, principala favorita la victoria finala fiind Real Madrid. Adversara de duminica a "albilor", Mallorca, are promisa o prima de 3 milioane de euro daca va reusi sa produca surpriza pe Santiago Bernabeu. Cu o etapa inaintea incheierii campionatului spaniol, trei echipe pastreaza sanse la titlu. Real Madrid si FC Barcelona au cate 73 de puncte, iar castigatoarea Cupei UEFA, FC Sevilla, le urmeaza cu 71 de puncte. Daca Real si Barca vor incheia intrecerea la egalitate, titlul va lua drumul Madridului, care are avantajul rezultatelor directe mai bune. Real joaca acasa cu Mallorca, Sevilla primeste vizita lui Villareal, iar Barca intalneste in deplasare pe Gimnastic.  PRACTICI NECURATE. Contracandidatele Realului nu au stat insa cu mana in san, fiind dispuse sa faca orice pentru a le pune piedici madrilenilor. Astfel, cotidianul Marca a dezvaluit ca fotbalistii din Mallorca au promisa o prima de trei milioane de euro daca vor reusi sa castige sau sa scoata un egal in meciul de duminica. Daca initial s-a vorbit despre 600.000 de euro, ulterior suma a crescut la doua milioane, iar apoi, la trei milioane de euro, ceea ce reprezinta un adevarat record in materie. Desi nu o spune textual, presa iberica da de inteles ca in spatele acestei manevre, atat de uzitata si in campionatul romanesc, s-ar afla Barcelona.   REACTIE. Jucatorii Realului incearca sa-si pastreze calmul in fata acestor dezvaluiri, mai ales ca in trecut s-au mai confruntat cu astfel de situatii. "Toata lumea vorbeste de prime, dar nimeni nu le vede. Cea mai mare prima ar fi sa castigam campionatul, pentru noi si pentru suporterii nostri", a declarat portarul Iker Casillas. Federatia e neputincioasa Stimularea financiara a adversarului este o practica veche in Spania, mai ales pe final de campionat, la care federatia asista fara sa poata lua nici o masura. "Stim ca acest lucru exista, dar atata vreme cat nu este depusa nici o plangere, nu putem face nimic", a declarat un purtator de cuvand al forului fotbalistic spaniol. Acesta a recunoscut ca in trecut au existat plangeri, au fost declansate chiar anchete, dar cum probele concrete au lipsit nu s-au putut adopta masuri de starpire a fenomenului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.