In piata de la Sibiu, lichiditatea a continuat sa se plaseze la un nivel redus fiind tranzactionate 3.314 contracte futures si options, cu o valoare de 9,55 milioane de lei.
Tranzactiile au fost incheiate pe fondul unei evolutii mixte a cotatiilor, putandu-se din nou observa lipsa unei directii clare care sa contureze oportunitati pentru investitori.
a€žIn ciuda volatilitatii destul de reduse, piata derivatelor nu a inregistrat o diminuare drastica a lichiditatii in raport cu ziua anterioara, declara Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj. Neexistand o directie bine definita a cotatiilor SIF, speculatorii incearca valorificarea micilor diferente de pret din decursul unei zile. Totodata se observa o crestere treptata a interesului spre scadentele mai indepartate, in special cea din decembrie. In ceea ce priveste asteptarile pietei raportat la evolutia SIF pe sfarsit de an s-a putut observa ca nici unul din suporturile de 4 lei/actiune la DESIF 5 respectiv 3.5 lei/actiune la DESIF 2, nu au fost depasite semnificativ".
Cu 1.616 contracte, DESIF 2 au fost cele mai cautate active suport. DESIF 2 iunie au fost cotate la 3,133 lei/actiune in scadere cu 1,21 bani, iar DESIF 2 septembrie la 3,314 lei/actiune, in coborare cu 1,6 bani. Pentru decembrie DESIF 5 au inchis in stationare la 3,54 lei/titlu, iar pentru martie anul viitor s-a consemnat o evolutie pozitiva de 4 bani care a dus pretul DESIF 2 la 3,84 lei/titlu. DESIF 5 au secondat liderul cu un total de 965 contracte. Derivatele in discutie s-au depreciat cu 1,61 bani pentru sfarsitul acestei luni, fiind cotate la 3,5519 lei/actiune. DESIF 5 septembrie au fost cotate la 3,8 lei/actiune, in stationare, iar DESIF 5 decembrie au pierdut 0,04 bani ajungand la un pret putin peste 4 lei/titlu. Pentru martie 2008 DESIF 5 s-au depreciat cu 3,01 bani si au fost cotate la 4,2 lei/actiune.
O aparitie surprinzatoare pe podium au fost DESNP care au generat 389 contracte si s-au plasat pe locul trei in ierarhia zilei.