"Intr-o lume in care nu se face nimic pentru nimic, impotriva oricarei logici contemporane, apar din cand in cand personalitati care mai cred in satisfactiile pe care le ofera bucuria paletei, neconditionat; (...) Sorin Ilie este unul dintre acestia
"Intr-o lume in care nu se face nimic pentru nimic, impotriva oricarei logici contemporane, apar din cand in cand personalitati care mai cred in satisfactiile pe care le ofera bucuria paletei, neconditionat; (...) Sorin Ilie este unul dintre acestia si sunt onorat pentru ca mi-a fost student. I-am transmis doar ceea ce mi-a fost transmis la randul meu de catre mesterul Baba: sa ai curajul sa fii tu insuti, indiferent de ce iti rezerva viata. Pictura si desenul nu se pot transmite si deci nu se invata. Demnitatea insa, poate fi perpetuata, mereu, pana la sfarsit. Consider superflua enumerarea calitatilor artistice ale lui Sorin Ilie, mai graitoare si mai adevarate decat cuvintele" - Henry Mavrodin.
"Itinerarele italiene" realizate plastic de catre Sorin Ilie sunt expuse, pana pe 12 iulie, la Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti. Nascut la Focsani (1977), Sorin George Ilie a absolvit Universitatea Nationala de Arta - Facultatea de Arte Plastice, la clasa prof. dr. Henry Mavrodin. In prezent este profesor de educatie plastica. In 2004 a executat o lucrare de restaurare ceramica a unui monument de patrimoniu national, "Divricean Art" (Targoviste), iar din 1996 pana in prezent a realizat mai multe picturi murale religioase (biserici, troite, icoane praznicar si catapetesme in judetul Vrancea). A expus icoane pe sticla la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti si la Palatul Parlamentului (2004), dar si lucrari de pictura la Academia Romana din Roma (2004), la Teatrul National din Bucuresti (2003), la Ministerul de Finante al Romaniei (2001) si la Hotelul Belvedere din Predeal (2000). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.