Propunere - Ponta si Dancu risca excluderea Liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie a fost mandatat de conducerea organizatiei sa propuna Comitetului Executiv National excluderea din partid a vicepresedintilor Victor Ponta si Vasile Dancu, din cauza
Propunere - Ponta si Dancu risca excluderea Liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie a fost mandatat de conducerea organizatiei sa propuna Comitetului Executiv National excluderea din partid a vicepresedintilor Victor Ponta si Vasile Dancu, din cauza "jocurilor de interese ale celor doi", precum si a declaratiilor critice facute in ultima perioada la adresa conducerii PSD. In replica, Dancu a spus ca Vanghelie, "care este un fin analist, va vorbi despre lucrurile care merg sau nu in PSD, vom revendica ideologia partidului daca este cazul, iar dezbaterea interna este foarte buna"  Reexaminare - Senatul il refuza pe seful statului Plenul Senatului a respins cererea formulata de presedintele Basescu, de reexaminare a legii privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni. Senatorii au considerat ca prin observatiile aduse in cererea sa presedintele schimba "intreaga filosofie" a initiativei legislative, asa cum a fost adoptata de Parlament. Una din nemultumirile presedintelui legate de acest proiect este ca i se iau atributiile privind legatura sa cu romanii de pretutindeni. (Dana Piciu)   Basescu, criticat de societatea civila Membrii Societatii Timisoara si-au aratat surprinderea fata de faptul ca Traian Basescu l-a avansat la gradul de general de brigada pe fostul ofiter de Securitate Nicolae Viorel Stanca, apreciind drept "nefericit" acest gest al presedintelui. Conducerea organizatiei considera ca "demersurile pentru reformarea morala a clasei politice romanesti isi pot pierde usor din credibilitate printr-o masura cum este aceasta avansare in grad" si sustine ca "nepotrivirile dintre discursul presedintelui Romaniei si faptele sale pot crea deruta in sanul societatii romanesti".   . Tariceanu - Procurorii au ajuns "stat in stat" Premierul Tariceanu si ministrii au avut ieri o discutie privind sistemul juridic, in care au apreciat ca Romania e pe cale sa devina un stat excesiv al procurorilor, problema despre care seful Guvernului a discutat si cu presedintele CE, Jose Barroso. Potrivit Mediafax, Tariceanu a afirmat ca fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a creat un sistem in care justitia a ajuns sa se controleze pe ea insasi, iar procurorii au devenit un stat in stat. Aseara, la Antena 3, Tariceanu a negat ca ar fi facut asemenea declaratii despre procurori.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.