CONTROL. Autoritatea sanitara din judetul Constanta a inceput un control la doua restaurante din statiunea Olimp, dupa ce sase persoane au fost internate in spital cu simptome specifice toxiinfectiei alimentare. Acestea au primit tratament de special
CONTROL. Autoritatea sanitara din judetul Constanta a inceput un control la doua restaurante din statiunea Olimp, dupa ce sase persoane au fost internate in spital cu simptome specifice toxiinfectiei alimentare. Acestea au primit tratament de specialitate si au fost externate. Restaurantele sunt controlate de autoritatile sanitare constantene, fiind suspectate ca au produs imbolnavirea mai multor persoane de toxiinfectie alimentara, iar o echipa de control de la ASPJ Constanta, impreuna cu specialisti de la Supravegherea Starii de Sanatate si Inspectia Sanitara de Stat, au declansat ancheta epidemiologica. Alimentele suspectate ca au provocat imbolnavirea consumatorilor au fost servite la restaurantul din Olimp: branza si telemea, lapte, oua.

PRECAUTIE. Crescatorii de porci din judetul Timis trebuie sa se grabeasca in privinta indeplinirii normelor europene de igiena, de evitare a infestarii cu pesta porcina si preintampinare a contaminarii animalelor cu boli infectioase transmisibile, in conditiile in care termenul-limita de implementare a standardelor UE in domeniu expira la 30 iunie. Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis, dr Ioan Petru Jeleriu, a precizat ca timisenii pot creste de acum inainte pana la trei porci pentru consumul familial si intre patru si 20 de porci in exploatatii comerciale la nivelul comunei sau al satului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.