Inflatia anuala din Ungaria s-a redus la 8,5% in luna mai, de la 8,8% in aprilie, marcand a doua luna consecutiva de scadere, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Inflatia de baza, care exclude preturile volatile, precum cele ale energiei si alim
Inflatia anuala din Ungaria s-a redus la 8,5% in luna mai, de la 8,8% in aprilie, marcand a doua luna consecutiva de scadere, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Inflatia de baza, care exclude preturile volatile, precum cele ale energiei si alimentelor, s-a plasat la 5,7%, comparativ cu 5,9% in aprilie. In pofida reducerii inflatiei de baza, majorarea de 1,1% inregistrata de preturile serviciilor, fata de aprilie, ar putea reprezenta un argument in favoarea mentinerii nivelului actual al dobanzilor. Investitorii analizeaza atent evolutia inflatiei, pentru a anticipa momentul la care banca centrala ungara va reduce dobanzile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.