Firma de analiza Gartner Inc. a plasat compania IBM ca lider mondial in ceea ce priveste cota de piata in domeniul software-ului pentru dezvoltarea aplicatiilor, luand in considerare veniturile totale obtinute din comercializarea produselor software in anul 2006.
Acesta este al saselea an consecutiv in care IBM este lider mondial pe piata software-ului pentru dezvoltarea aplicatiilor, potrivit Gartner. Conform acestui raport independent, IBM este liderul pietei in ceea ce priveste veniturile obtinute din comercializarea software-ului, cu o cota de piata de 25,2 procente, de doua ori mai mult decat a celui mai apropiat competitor din acest domeniu. Piata mondiala de software pentru dezvoltarea aplicatiilor si pentru managementul proiectelor si al portofoliului a crescut cu 7,2 procente in anul 2006, ajungand la o valoare de aproximativ 7,2 miliarde dolari, potrivit Gartner.
a€śClientii au nevoie de un mediu deschis si flexibil pentru dezvoltarea de software. Abordarea unica pe toate planurile nu functioneaza pentru clientii care au structuri de tip multi-platformaa€ť, a declarat Dr. Danny Sabbah, director general, IBM Rational Software. a€śPozitia IBM de lider in ceea ce priveste cota de piata este o dovada clara a strategiei noastre bazate pe o platforma integrata si a portofoliului software de tip end-to-enda€ť.
IBM Rational ajuta clientii sa administreze procesele de afaceri care privesc livrarea de software si sisteme. Produsele IBM Rational alimenteaza Platforma IBM Rational Software Delivery, cea mai buna platforma pentru a dezvolta, extinde, moderniza, integra si desfasura software-ul in aplicatiile de afaceri, in sistemele integrate si in alte produse software. Solutia platformei integrate ofera clientilor IBM si partenerilor de afaceri un mediu integrat de dezvoltare a aplicatiilor, bazat pe standarde deschise, incluzand cadrul universal valabil al Eclipse.
IBM ajuta dezvoltatorii sa ramana competitivi in contextul ritmului alert al mediului de dezvoltare actual. Programe inovative precum IBM DeveloperWorks, lider al resurselor tehnice pentru dezvoltatorii software, si IBM AlphaWorks, tehnologiile emergente de livrare ale IBM, ofera o comunitate online pentru dezvoltatorii din prezent si viitor. Dezvoltatorii care sunt distribuitori independenti de software pot profita de sistemele de vanzari si marketing, de cursurile de formare a abilitatilor si de suportul tehnic prin participarea la programul mondial IBM PartnerWorld. Initiativa IBM Academic si IBM Rational Software Development Conference sunt exemple ale programelor de educatie aflate in curs de desfasurare, care au ca scop formarea comunitatilor de care studentii, profesorii si dezvoltatorii au nevoie la nivel mondial.