Bucataria caminului cultural din localitatea vasluiana Rafaila ramane in continuare gradinita pentru 40 de prescolari, alti 200 fiind nevoiti sa ramana acasa, din lipsa de spatiu. Anul trecut, autoritatile locale au trimis Ministerului Educatiei un m
Bucataria caminului cultural din localitatea vasluiana Rafaila ramane in continuare gradinita pentru 40 de prescolari, alti 200 fiind nevoiti sa ramana acasa, din lipsa de spatiu. Anul trecut, autoritatile locale au trimis Ministerului Educatiei un memoriu insotit de un studiu de fezabilitate, prin care solicita fonduri pentru construirea unei gradinite, dar pana in prezent nu a primit nici un raspuns. Cunoscuta ca avand o rata a natalitatii foarte ridicata, localitatea nu dispune in momentul de fata de nici o gradinita, iar scoala generala nu are suficient spatiu pentru a prelua toti copiii. Din acest motiv, doua clase functioneaza intr-o cladire care pana de curand a fost bar, informeaza Mediafax. "Ceea ce am putut face pana acum au fost doar improvizatii, pentru a nu trimite copiii acasa. In caminul cultural s-au organizat doua sali de clasa pentru elevii de ciclu primar, iar in bucataria aceleiasi institutii functioneaza o grupa de gradinita. Problema este grava, avand in vedere ca in acelasi spatiu se pregateste mancarea pentru nunti, la sfarsit de saptamana. Cea de-a doua grupa de gradinita isi desfasoara activitatea in vechea cladire a scolii, care, din pacate, este foarte grav afectata de trecerea vremii", a declarat primarul Constantin Fanariu. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.