En gard - Animatie stradala si casatorii in stil medieval Bistrita se imbraca in haine de sarbatoare... medievala. In perioada 29 iunie-1 iulie vor avea loc "Serbarile Bistritei Medievale". Menestrelul Mircea Baniciu va deschide serile d
  En gard - Animatie stradala si casatorii in stil medieval Bistrita se imbraca in haine de sarbatoare... medievala. In perioada 29 iunie-1 iulie vor avea loc "Serbarile Bistritei Medievale". Menestrelul Mircea Baniciu va deschide serile de folk.  Obiectivul principal al gazdelor (asociatia "Romania din inima mea") este sa creeze la Bistrita o noua tentatie turistica, prin organizarea unui festival cu caracter medieval. Asadar, ce ne asteapta? Animatie pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Spectacole de muzica veche, teatru si divertisment. Se vor vinde "indulgente" ("acte" care in Evul Mediu "aduceau" iertarea pacatelor pentru cei care le cumparau), iar fondurile astfel colectate vor fi donate Bisericii Evanghelice. Cavalerii medievali vor primi de la organizatori scenarii facute pe baza relatarilor din arhivele istorice. Evenimentele vor avea loc in fiecare zi, intre orele 12:00 si 23:00.   DIN PROGRAM. Vineri, 29 iunie, se vor da in spectacol (de teatru) Grupul Truverii, Scoala de dans Medieval, Coco Fachirul, formatia Imago Mundi si Contele Dracula. Apoi, la folk comanda! De la ora 22:20 vor prelua microfoanele Mircea Baniciu si Vlady Cnejevici. Sambata, 30 iunie, vine schimbul de garda: animatie stradala si casatorii in stil medieval. Urmeaza Ordinul cavalerilor de Medias - turnir cu arme medievale, scoaterea papusilor din Muzeul Turnului Dogarilor, Fanfara Forumului Democrat German, dansuri germane, grupul de iluzionisti "Sandrini &Leone", formatiile Nomen est Omen si Pontice si intalnirea lui Johnatan Harker cu Contele Dracula. Trubadurii serii: Ducu Bertzi, Marius Batu si Florian Pittis. Duminica, 1 iulie, papusile se vor intoarce la muzeu. Vor mai evolua formatiile Shannon Ceili Band - concert de muzica traditionala irlandeza si dansuri (vechi si contemporane), si Aeternum - concert de muzica medievala cu usoara tenta rock. Jonglerie si animatie cu foc realizata de grupul Crispus. Iar in incheierea manifestarilor vor avea loc un nou concert folk si reintoarcerea Contelui Dracula la Castelul din Borgo Pas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.