Tirgul de carte Bookfest din acest an a fost mai bun pentru cititori si mai rau pentru edituri.

Duminica, in ultima zi a tirgului, cititorii respirau mai bine, se plimbau cu mai multa usurinta printre standuri si stateau mai putin la coada la casa. Asta pentru ca, fata de editia de anul trecut, erau mai putini. „Vinzarile sint mai mici in comparatie cu anul trecut. Cred ca e din cauza promovarii. Bannerul care arata trei pitici si pe care scrie mic dedesubt Bookfest nu te ducea cu gindul catre un tirg de carte", spune Mioara Andrei de la Editura Rao.

Gabriela Preda, coordonator de marketing la Grupul editorial All, nu prea a vazut bannere prin oras si asa isi explica putinii vizitatori la Bookfest: „Anul trecut a fost cu plata, iar la ora 20.30, dupa inchidere, inca erau oameni in stand. Acum, dupa-amiaza era liniste". Traian Basescu, prezent la standul Realitatea pentru lansarea volumului „Refuzul de a uita" al lui Vladimir Tismaneanu, Gabriel Liiceanu si Traian Ungureanu au reusit totusi sa stringa laolalta grupuri mari de vizitatori, cit pentru o baie zdravana de multime culta.

Vinzari mari la editia din acest a Bookfest au facut Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Neagu Djuvara si Ioana Pirvulescu - pentru Editura Humanitas; Carol I (cu primul volum de jurnal), Mihaela Radulescu, Philip O Ceallaigh si Eugen Istodor – pentru Editura Polirom; Orhan Pamuk si Jamie Oliver – pentru Editura Curtea Veche si John Grisham (cu „Nevinovatul") – pentru Rao.

Citeste si:

Bookfest, mai putin aglomerat decit anul trecut
Lansari tari in ultima zi de Bookfest
Traian Ungureanu, recuperatorul de eroi
Sambata, la Bookfest 2007
Apucaturile bucurestenilor de la 1900
Nina Cassian isi retraieste in poezii copilaria
Nesimtitologul Radu Paraschivescu se intoarce
Campaniile pro-lectura la standul Cotidianul
Lansare Ioan T Morar : "Cartea de la Capatul Lumii. Noua Caledonie: la un pas de paradis"
Clubul cititorilor anonimi, organizat de Tabu la standul Cotidianul
Soni pune cartea in salate
Ioana Parvulescu: dubla lansare la Humanitas
Lectie de istorie cu aplauze la Humanitas
Lista Cistigatorilor la tombola campaniei „Un Nobel pentru Romania", joi, vineri, simbata si duminica 7-8-9-10 iunie