Directorul SRI, George Maior, prezent ieri la comisia parlamentara de control a Serviciului pentru a prezenta concluziile raportului intern cu privire la cazul Coldea, a sustinut ca SRI nu a desfasurat activitati de politie politica in

  Directorul SRI, George Maior, prezent ieri la comisia parlamentara de control a Serviciului pentru a prezenta concluziile raportului intern cu privire la cazul Coldea, a sustinut ca SRI nu a desfasurat activitati de politie politica in relatia cu judecatorii Curtii Constitutionale. Totodata, Maior a anuntat ca vor fi aplicate sanctiuni administrative si disciplinare atat primului adjunct al SRI, Florian Coldea, suspendat in acest moment, cat si altor persoane cu functii de conducere.  Potrivit acestuia, in raportul SRI se arata ca au existat mai multe deficiente de ordin administrativ, respectiv "ca au fost scrise de mana pe biletele acele lucruri", dar si "aspecte referitoare la felul in care au iesit acele lucruri din SRI". SRI nu a gasit insa persoana care a permis scurgerea biletelelor in afara institutiei. "Ancheta nu poate proba ca cineva, in mod deliberat, a transmis presedintelui PSD acele biletele", a spus Maior. El a mai spus ca "exista o gama intreaga de presiuni la care SRI trebuie sa faca fata pentru a-si prezerva neutralitatea". Pe de alta parte, Maior a subliniat ca Serviciul nu a desfasurat activitati in ceea ce-l priveste pe liderul PC, Dan Voiculescu. Presedintele comsiei SRI, liberalul Radu Stroe, l-a acuzat insa pe Maior ca s-a antepronuntat cand a spus ca SRI nu a facut politie politica si a sustinut ca Florian Coldea nu ar trebui sa revina in Serviciu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.