Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a mai anunțat că grupul pe care il conduce va mai lansa o versiune compatibilă Windows a browserului propriu Safari, rezervat pană in acest moment computerelor Macintosh, produse de Apple, și care va fi instalat și pe telefonul iPhone.
Safari dorește a fi un concurent al liderului de piață, Internet Explorer produs de Microsoft, precum și al browserului Firefox al Mozilla, aceste două browsere avand impreună o cotă de piață de 95%.
Jobs a făcut acest anunț in deschiderea conferinței mondiale a programatorilor Apple, care are loc, incepand de luni, la San Francisco.
Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a dezvăluit acest model de telefon mobil in luna ianuarie, după mai multe luni de speculații legate de posibilitatea ca grupul Apple ar dezvolta un telefon mobil.
Modelul iPhone va costa intre 500 și 600 de dolari depinzand de cantitatea de memorie inclusă și va fi comercializat prin magazinele online sau normale ale Apple și ale partenerului AT&T Inc., care este distribuitor exclusiv al acestui nou produs.
Telefonul iPhone este și player muzical, cu o funcționalitate identică cu faimosul iPod, aparat foto și calculator de buzunar, beneficiind de posibilități de navigare pe internet.