Grupul italian de aviatie Alitalia, aflat in dificultati financiare, a anuntat ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat o pierdere neta de 135 milioane euro, precizand insa ca mai dispune de fonduri pentru doar 12 luni, relateaza Reuters, preluat
Grupul italian de aviatie Alitalia, aflat in dificultati financiare, a anuntat ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat o pierdere neta de 135 milioane euro, precizand insa ca mai dispune de fonduri pentru doar 12 luni, relateaza Reuters, preluata de NewsIn.
Intr-un comunicat, Alitalia a precizat ca mentinerea in activitate a companiei de transport aviatic depinde de rezultatul procesului de vanzare.
Alitalia a adaugat, insa, ca nu are informatii legate de existenta unui plan al actionarilor, dintre care cel mai mare este Trezoreria Italiana, de a inchide compania in cazul in care procesul de vanzare nu ar aduce rezultate.
Compania de aviatie a declarat ca trezoreria i-a cerut sa redacteze un plan de afaceri pentru urmatorii trei ani, in ciuda faptului ca Alitalia trece prin acest proces de vanzare. Trezoreria italiana, care detine 49,9% din Alitalia, a scos la vanzare compania de aviatie, ce traverseaza o perioada extrem de dificila din punct de vedere financiar. Momentan doar doi pretendenti au ramas in cursa, compania italiana de aviatie Air One si principalul grup aviatic rus Aeroflot, dupa ce un alt pretendent, fondul de investitii TPG, a iesit din cursa la sfarsitul lunii mai.
Guvernul de centru-stanga al Italiei, care detine 49,9% din Alitalia, a anuntat la sfarsitul anului 2006 ca intentioneaza sa vanda cel putin 30,1% din compania de aviatie. Potrivit legii italiene, achizitionarea unei participatii de asemenea dimensiuni ar obliga societatea interesata sa lanseze o oferta de preluare pentru intreaga companie, care, insa, nu a inregistrat profit anual din 2002.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.