Doi dintre artizanii licitatiei cu cantec pentru avioanele de transport ale Fortelor Aeriene au mari probleme.

REZERVA. Comandorul Constantin Apostol, care a sustinut pana in panzele albe oferta firmei ALENIA, avionul SPARTAN, a fost trecu
Doi dintre artizanii licitatiei cu cantec pentru avioanele de transport ale Fortelor Aeriene au mari probleme.

REZERVA. Comandorul Constantin Apostol, care a sustinut pana in panzele albe oferta firmei ALENIA, avionul SPARTAN, a fost trecut in rezerva. Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii a precizat pentru Jurnalul National ca trecerea in rezerva s-a produs la cererea comandorului, desi acesta nu indeplinea conditiile de pensionare. Comandorul Marius Danielescu este si el pe cale sa iasa din randurile armatei, desi oficial Ministerul Apararii nu confirma procedura de trecere in rezerva. Potrivit unor surse din interiorul organismului militar, cei doi comandori au fost opriti de la deplasarea la Salonul aviatiei de la Paris care se deschide saptamana viitoare. Ceea ce este si mai stanjenitor pentru cei doi ofiteri superiori, daca informatia noastra se confirma, ar fi oprirea accesului la secretele militare prin retragerea certificatelor ORNIS.
Aceste "miscari de trupe" au loc exact in zilele care premerg decizia instantei in cazul suspendarii licitatiei in care s-au confruntat concernele ALENIA si EADS.

CONSECINTE. Verdictul Curtii de Apel Bucuresti - Sectia Contencios - va fi un punct foarte important in jocul cel mare, care urmeaza pentru captarea comenzii-gigant. Este contractul pentru dotarea Fortelor Aeriene cu avionul de lupta, estimat la peste 4 miliarde de euro.
ALENIA este reprezentantul pentru avionul "Eurofighter", unul dintre cei trei competitori cu sanse la adjudecarea potului de aur. In urma litigiului sacaitor in care a intrat cu avionul SPARTAN, unde se disputa o comanda de "doar" 300 de milioane de euro, ALENIA ramane cu pantofii stropiti de o decizie data nu pe criterii tehnice. In repriza de "incalzire" pentru meciul cel mare, ALENIA s-a ales cu o sumedenie de aprecieri negative in mass-media si, ceea ce-i mai grav, cu iesirea din joc a unor piese importante din aparatul Ministerului Apararii. Dupa scandalul in care au fost antrenati comandorii Apostol si Danielescu, este greu de crezut ca vor mai fi gasiti si alti soldati credinciosi pentru ALENIA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.