Presedintele american, George W. Bush, a simtit pe propria piele cum se manifesta bucuria albanezilor. In Fushe Kruje, o mica localitate de 23.000 de locuitori, Bush a baut o cafea cu mai multi intreprinzatori ale caror afaceri sunt finantate din fon
Presedintele american, George W. Bush, a simtit pe propria piele cum se manifesta bucuria albanezilor. In Fushe Kruje, o mica localitate de 23.000 de locuitori, Bush a baut o cafea cu mai multi intreprinzatori ale caror afaceri sunt finantate din fonduri americane. Localnicii au facut apoi coada sa atinga scaunul pe care a stat liderul american.
Numai ca presedintele celei mai puternice tari din lume a ramas fara ceasul de la mana, in timp ce saluta multimea din oraselul albanez, pe care l-a vizitat pe 10 iunie. Purtatorii de cuvant ai Casei Albe au afirmat ca nu exista nici o dovada ca Bush si-ar fi pierdut ceasul in momentul in care strangea mainile sustinatorilor albanezi. Imaginile difuzate de televiziunile locale arata insa cu totul si cu totul altceva. Se poate observa foarte clar cum, la nici un minut dupa ce a intrat in mijlocul multimii, ceasul ii este scos de pe incheietura manii stangi. Putini stiu insa ca ceasul (alaturi de un inel) are o mare importanta pentru presedintele american, fiind vorba despre unul dintre obiectele care i-au fost incredintate dupa primirea in cadrul organizatiei secrete "Skull and Bones", cunoscuta si sub numele de "Fratia Mortii" sau "Ordinul 322".
Bush, membru din 1968
Potrivit presei din SUA, in 1968, George W. Bush a intrat in organizatia "Skull and Bones" (Craniu si Oase). Cu doi ani inainte, John Kerry avea parte de aceeasi soarta. De asemenea, inaintea celor doi, acelasi lucru li s-a intamplat si unor politicieni, intreprinzatori si ziaristi, toti oameni care, in ultimii 170 de ani, au contribuit la crearea unei bune parti a istoriei Statelor Unite.
Fiind infiintata in Germania, in jurul anului 1830, organizatia isi are sediul la New Haven (statul Connecticut), intr-o cladire din High Street denumita "Mormantul", iar membrii sai provin de la Yale. Adeptii au patruns in tot ceea ce inseamna elita SUA (Biserici, Rezerva Federala, Senat, Congres, servicii secrete, mass-media, Wall Street, Justitie etc.).
Initierea: sicriul, secretele, inelul si ceasul
Despre organizatia "Skull and Bones" s-au scris mii de pagini si au fost facute zeci de filme documentare. Chiar daca nu se stie cu exactitate in ce consta ceremonia de initiere, de-a lungul timpului au aparut in mass-media cateva dintre principalele etape. Astfel, se pare ca viitorul membru al Fratiei, dupa ce si-a mentionat verbal intentia, este intins complet gol intr-un sicriu. Aflandu-se in aceasta pozitie si fiind inconjurat de ceilalti aspiranti, candidatul trebuie sa se destainuie, incluzand pana si cele mai intime secrete. Urmatoarea etapa a initierii difera de la sursa la sursa. In orice caz, ideea principala este ca se incearca intimidarea sau umilirea aspirantilor. Insa ritualul ar urmari sa creeze o atmosfera camaradereasca intre veterani si tineri. Dupa ce trec toate probele, candidatii sunt primiti in randul organizatiei, primesc titlul de cavaleri si simbolurile "Skull and Bones", un inel si un ceas. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.