Dupa ce a predat stafeta si dupa expirarea perioadei de inca o luna de imunitate deplina de care beneficiaza fiecare fost presedinte al Republicii Franceze dupa schimbul de putere, Jacques Chirac a devenit bursc "convocabil" in fata instantei. 
Dupa ce a predat stafeta si dupa expirarea perioadei de inca o luna de imunitate deplina de care beneficiaza fiecare fost presedinte al Republicii Franceze dupa schimbul de putere, Jacques Chirac a devenit bursc "convocabil" in fata instantei.  18 IUNIE. Ceea ce aparent s-ar putea intampla, la data de 18 iunie, la pranz, conform dezvaluirilor publicate in numarul de miercuri al saptamanalului satiric Le Canard Enchainé. Publicatia de umor si satira politica titreaza mare pe prima pagina: "Judecatorii lanseaza apelul din 18 iunie... pentru Chirac". Cotidianul francez Le Figaro mentioneaza ca fostul presedinte francez este convocat in fata instantei in calitate de martor in cadrul controversatului proces Clearstream.   CONTESTATA. Stirea din Canard Enchainé a facut valva in mediile politice franceze, iar anturajul fostului locatar de la Elysée s-a grabit sa infirme continutul articolului din saptamanalul satiric. Jean Veil, avocatul lui Chirac, a declarat pentru Le Figaro ca nu este la curent cu nici o convocare in instanta a clientului sau in dosarul Clearstream. La randul sau, ministrul Justitiei, Rachida Dati a declarat ieri pentru Europe 1 ca ea nu stia de nici o convocare a lui Chirac in acest dosar, adaugand: "Nu am nici un fel de recomandari individuale de facut in acest tip de dosar, magistratii sunt independenti", relateaza Le Figaro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.