Asociatia internationala a fotbalistilor il sprijina pe roman in litigiul cu Chelsea Londra.

Decizia Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne de a trimite cazul spre judecare la FIFA (Camera de Solutionare a Disputelor) da AFAN posibilitatea sa apere interesele jucatorului roman,

in prezent la Fiorentina, cu ajutorul Federatiei Internationale a Fotbalistilor Profesionisti - FIFPro, care are reprezentanti in acest for.

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori a informat deja FIFPro si a solicitat sprijinul acestei organizatii. FIFPro a comunicat AFAN ca va acorda toata atentia cazului, iar avocatul Wil van Megen cunoaste deja continutul intregului dosar si lucreaza pentru administrarea probatoriilor si completarea dosarului.

Conform deciziei TAS, FIFA, prin Camera de Solutionare a Disputelor, are obligatia de a analiza dosarul si de a decide daca este cazul ca Adrian Mutu sa plateasca unele compensatii financiare clubului Chelsea, precum si cuantumul acestora in cazul unei sentinte in favoarea clubului. Reamintim ca londonezii au calculat daune de 12 milioane de euro in urma pierderii jucatorului roman dupa ce acesta a fost dat afara pentru consum de droguri.