Intr-o industrie in permanenta cautare a unui nou bestseller, doi autori aproape necunoscuti au primit deja un avans de un milion de dolari si drepturi de pre-publicare a cartilor lor in 15 limbi straine din partea editurii Chicken House, fondata de Barry Cunningham, cel care l-a descoperit pe "Harry Potter".
Roderick Gordon si Brian Williams au fost descoperiti de Cunningham datorita unei versiuni initiale a romanului lor "Tunnels" pe care si l-au publicat singuri.
"Am stiut de la prima pagina ca Harry Potter era magic. Citind <<Tunnels>> am avut parte de aceleasi emotii", a spus Cunningham, care a mai dat o lovitura pe piata cartilor pentru copii cu operele scriitoarei germane Cornelia Funke. "Tunnels are de toate: un baiat arheolog, ticalosi fara mila, o lume pierduta si o calatorie extraordinara spre centrul pamantului", a spus Cunningham. Autorii cartii s-au cunoscut la Universitate dar au urmat cariere diferite, unul ca bancher, celalalt ca artist. Gordon si Williams s-au reintalnit si astfel a aparut romanul "Tunnels", publicat initial in editie limitata, dar care s-a bucurat de un mare succes. (D.M.)