Un pachet reprezentand 6,5% din capitalul ONT Carpati a fost transferat marti, la jumatatea sedintei bursiere, pe piata negocierilor extrabusiere a Bursei Rasdaq, pentru 2,01 milioane de lei.
Tranzactii de doua milioane lei cu 6,5% din capital
Un pachet reprezentand 6,5% din capitalul ONT Carpati a fost transferat marti, la jumatatea sedintei bursiere, pe piata negocierilor extrabusiere a Bursei Rasdaq, pentru 2,01 milioane de lei.
Tranzactii de doua milioane lei cu 6,5% din capitalul ONT Carpati, pe Rasdaq. Transferul a avut loc prin intermediul a doua tranzactii cu un volum total de 77.562 de titluri. Actiunile au fost cedate la pretul de 26 lei pe titlu, in urcare cu 23,8%, comparativ cu cotatia de la inchiderea de luni.
Pachetul majoritar de actiuni la ONT Carpati a fost vandut la sfarsitul lunii ianuarie pentru trei milioane de euro. Tranzactia a fost facuta pe Rasdaq, iar cumparatorul a fost Gosman Properties Ltd. Peste 70 de procente din actiunile ONT Carpati s-au vandut pentru 11 milioane lei. Firma cipriota New Marathon Tours a ramas astfel fara participatia majoritara. In actionariat a ramas omul de afaceri Gheorghe Racaru, cu 5,3% din companie. Restul de 21,8% din titluri sunt controlate de alti actionari. Vanzarea ONT vine intr-un moment in care firma nu este foarte stabila. Actionarii ONT au aprobat la sfarsitul anului trecut contractarea unui credit de 8,5 milioane de euro de la Bank of Cyprus.
ONT Carpati detine 30% din capitalul Societatii Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul hotelului JW Marriott din Bucuresti.
Compania a inregistrat anul trecut o crestere de circa 16% a veniturilor, la 16,06 milioane lei (4,5 milioane euro), in paralel cu un avans de 5% a cheltuielilor, potrivit raportului financiar anual al firmei. Piederile ONT Carpati s-au diminuat de la 3,9 milioane lei in 2005, la 2,6 milioane lei anul trecut, in conditiile in care hotelul New Montana din Sinaia, aflat in portofoliul societatii, a incheiat anul cu un profit de 3,5 milioane lei.
ONT Carpati a fost cel mai mare tur operator roman, infiintat in urma cu mai mult de 70 de ani. Societatea a fost cumparata acum sapte ani de off shore-ul cipriot de la SIF Transilvania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.