Pentru a preveni actele teroriste, cele 13 state care cuprind spatiul Schengen au introdus cateva reguli noi pentru persoanele care doresc sa calatoreasca in America. IMPUNERI. Astfel,  cetatenii din Austria, Belgia, Germania, Gre

Pentru a preveni actele teroriste, cele 13 state care cuprind spatiul Schengen au introdus cateva reguli noi pentru persoanele care doresc sa calatoreasca in America. IMPUNERI. Astfel,  cetatenii din Austria, Belgia, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Suedia, Finlanda si Franta sunt obligati, cu 48 de ore de plecare in SUA, sa completeze un formular pe internet. "Cu ajutorul autorizatiei eletronice dorim sa ridicam nivelul de securitate. Regimul fara vize pentru cetatenii din Europa ii face pe americani sa fie mai vulnerabili",a declarat la Bruxelles ministrul securitatii nationale a SUA,  Michael Chertoff. In prezent SUA si UE duc tratative pentru semnarea unui acord despre schimbul de date al pasagerilor care folosesc liniile aeriene pentru a ajunge in SUA. Conform lalibre.be si gazeta.raccordul va permite pastrarea informatiilor despre pasageri tmp de trei ani si jumatate.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.